TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колективна изложба за крај на 11-тото издание на меѓународната ликовна колонија во Тетово

Опсервер - 25.09.2020

– Со колективна изложба на дваесет и тројца уметници вечерва беше означен крајот на годинешното 11-тото издание на Меѓународната ликовна колонија во организација на националната установа „Уметничка Галерија“ од Тетово.

Отворена ликовната колонија “Де Ниро“ во село Цапари (фотогалерија)

Битола Њуз - 25.09.2020

-Наместо свечено отворање потпишана повелба за збратимување на две ликовни колонии “Де Ниро“ од Битола и “Арт гумно“ од село Слојштица, која ја потпишаа Драги Филевски и Ирина Андреевска. -Секој уметник и гостин поптиша камен кој ќе биде вграден во ...

Паралелни ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

МКД - 24.09.2020

Петнаесетина реномирани македонски уметници од утре ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно” во село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро”.

Од утре паралелно стартуваат ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

Вечер Прес - 24.09.2020

Петнаесетина реномирани македонски уметници од утре ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно” во село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро”.

Паралелни ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

MakPress - 24.09.2020

Петнаесетина реномирани македонски уметници од утре ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно“ од село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“.

Отворање на уметничките колонии во Слоештица и во Цапари

Опсервер - 25.09.2020

– Петнаесетина реномирани македонски уметници од денеска ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно“ од село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“.

Отворање на уметничките колонии во Слоештица и во Цапари

А1 On - 25.09.2020

Петнаесетина реномирани македонски уметници од денеска ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно“ од село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“.

Колективна изложба за крај на 11-тото издание на меѓународната ликовна колонија во Тетово

Канал5 - 25.09.2020

Со колективна изложба на дваесет и тројца уметници вечерва беше означен крајот на годинешното 11-тото издание на Меѓународната ликовна колонија во организација на националната установа „Уметничка Галерија" од Тетово.

Колективна изложба за крај на 11-тото издание на меѓународната ликовна колонија во Тетово

Либертас - 25.09.2020

Со колективна изложба на дваесет и тројца уметници вечерва беше означен крајот на годинешното 11-тото издание на Меѓународната ликовна колонија во организација на националната установа „Уметничка Галерија“ од Тетово.

Колективна изложба за крај на 11-тото издание на меѓународната ликовна колонија во Тетово

MakPress - 26.09.2020

Со колективна изложба на дваесет и тројца уметници вечерва беше означен крајот на годинешното 11-тото издание на Меѓународната ликовна колонија во организација на националната установа „Уметничка Галерија“ од Тетово.

Паралелни ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

А1 On - 24.09.2020

Петнаесетина реномирани македонски уметници од утре ќе творат паралелно во Меѓународниот центар за уметност „Арт Поинт – Гумно“ од село Слоештица, Демир Хисар, и во село Цапари, Битола на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“.