TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гарванлиев ќе оди на Евровизија со песната „Ти“ од Невена Нешкоска

Сакам да кажам - 14.02.2020

„Ти“ (You) од композиторката Невена Нешкоска е песната која македонскиот пејач Васил Гарванлиев ќе ја пее на 65. издание на Евровизија во Ротердам. Македонската радио телевизија (МРТВ) објави дека „Ти“ е авторско дело на Нешкоска, во соработка со ...

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

+инфо - 14.02.2020

Песната „YOU“ е авторско дело на Невенка Нешкоска, којашто ја создаде музиката, текстот е дело на Невенка Нешкоска, работен заедно со нејзината сестра Калина Нешкоска, како и колешката од „Беркли“, Алис Шредер.

Васил Гарванлиев со песната „YOU“ ќе ја претставува Македонија на Евровизија

Црнобело - 14.02.2020

Васил Гарванлиев го објави насловот на песната со која ќе ја претставува нашата земја на Евровизија годинава. Песната го носи насловот „You“ или „Ти“. Музиката е на Невена Нешкоска - наша композиторка и продуцент, родена во Охрид, но порасната и ...

Васил Гарванлиев со песната „You“ е овогодинешниот македонски претставник на Евровизија

А1 On - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Позната е песната со која Васил Гарванлиев ќе ја претставува Македонија на Евровизија!

Слободен Печат - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

Женски магазин - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

Точка - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Ова е избраната песна за Евровизија

Локално - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

Република - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапува со песната „YOU“

Скопје24 - 14.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик Македонската Радио Телевизија заедно со Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто Васил ќе настапи на Евровизија 2020 ...

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапи со песната „YOU“!

Екран - 15.02.2020

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник ...