TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Океаните се загреани како во нив да се фрлени 3 милијарди атомски бомби

Канал5 - 14.01.2020

Температурата на океаните достигнаа рекордно високо ниво во 2019 година, а темпото со кое се загреваат се забрзува , се вели во новата студија објавена во кинеското списание Advances in Atmospheric Sciences.

Океаните се загреваат како да фрлате пет атомски бомби во вода секоја секунда

Точка - 14.01.2020

Океаните во светот сега се загреваат со иста брзина како пет атомски бомби какви што биле фрлени на Хирошима, да се фрлаат секоја секунда во водата, објавиле научниците. Минатата година температурата на океаните достигнала рекордна висина и ...

Океаните се загреваат како да фрлате пет атомски бомби во вода секоја секунда

USB - 15.01.2020

Океаните во светот сега се загреваат со иста брзина како пет атомски бомби какви што биле фрлени на Хирошима, да се фрлаат секоја секунда во водата, објавиле научниците. Минатата година температурата на океаните достигнала рекордна висина и ...