TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Nestle“ планира да ги зголеми цените и во 2023-та

Денар - 04.02.2023

Компанијата „Nestle“ ќе мора да ги зголеми цените на своите прехранбени производи уште оваа година за да ги надомести повисоките производствени трошоци кои сè уште не се целосно пренесени на потрошувачите, изјави главниот извршен директор Марк ...

ШВАЈЦАРСКИОТ ГИГАНТ ГИ КРЕВА ЦЕНИТЕ: Слатките задоволства поскапо ќе ги купуваме

Фактор - 04.02.2023

Оваа година швајцарската компанија Нестле ќе мора дополнително да ги зголеми цените на своите прехранбени производи за да ги компензира повисоките трошоци за производство. Ова денеска го изјави извршниот директор Марк Шнајдер за германскиот весник ...