TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Се градат живеалиштата, фламинга и пингвини пристигнуваат во Скопје

Фокус - 14.08.2019

Во Скопската зоолошка започна изградбата на живеалиштето за фламинга и пингвини. Ова живеалиште ќе се гради етапно, а според рокот на изградба се очекува фламингата да пристигнат во октомври, додека пак пингвините на пролет.

На Нов Зеланд откриен фосил на праисториски пингвин со големина на човек

Нетпрес - 14.08.2019

По неодамнешното откритие на фосилни остатоци од гигантски праисториски папагал со големина на половина човек, новозеландската збирка од големи древни живтони се зголеми по откривањето на фосилизираните останки на праисториски пингвин кој бил со ...

Пронајден фосил од џиновски пингвин во Нов Зеланд

Канал5 - 14.08.2019

Фосил од пингвин со големина колку возрасен човек е пронајден на југот од Нов Зеланд, соопштија денес научниците. Џиновската морска птица наречена „Crossvallia waiparensis“ била висока околу 160 центиметри и тешка околу 80 килограми- 40 центиметри ...

Пронајден е џиновски фосил од пингвин со големина на човек

ММС - 14.08.2019

Фосил од пингвин со големина на возрасен човек откриен е на јужниот остров на Нов Зеланд, сопштија научниците. Џиновска морска птица „crossvallia waiparensis“ била висока околку 160 сантиметри и тешка околу 80 килограми, 40 сантиметри повиска и ...

ФОТО: Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

Курир - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

А1 On - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

Фламингата во ЗОО Скопје пристигнуваат во октомври, на пролет пингвините

Независен - 14.08.2019

Во скопска зоолошка започна изградбата на живеалиштето за фламинга и пингвини. – Ова живеалиште ќе се гради етапно, а според рокот на изградба се очекува фламингата да пристигнат во октомври, додека пак пингвините на пролет.

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

Локално - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

Нов Зелнад: По огромниот папагал пронајден и џиновски пингвин

Денешен - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

Либертас - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

На Нов Зеланд пронајден џиновски пингвин

iPortal - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

На Нов Зеланд пронајдени фосили од џиновски пингвин

Факултети - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот „Кантербери“ во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis“ била висока околу 1,60 метар и тешка околу ...

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

MakPress - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

+инфо - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

USB - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...

Живеел пред 60 милиони години: Во Нов Зеланд пронајден џиновски пингвин (ФОТО)

PressingTV - 14.08.2019

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 ...