TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влезот во Музејот на Македонија бесплатен на меѓународнот ден на музеите, 18-ти мај

А1 On - 17.05.2018

По повод Меѓународниот ден на музеите – 18-ти Мај, влезот во Музејот на Македонија на 18 мај 2018 година ќе биде бесплатен. Во таа пригода, на посетителите ќе им биде подарена по една публикација.

Во Кавадарци отворена изложба за Меѓународниот ден на музеите

А1 On - 17.05.2018

По повод Меѓународниот ден на музеите, дела од повеќе уметници од земјава, од денеска се изложени во кавадаречката музејска галерија. Станува збор за ликовни дела изработени во разни сликарски техники, масла и акрил на платно, акварели, графики, ...

Одбележување на 18 и 19 Мај: Изложби, награди и бесплатен влез за Меѓународниот ден на музеите

Вечер - 17.05.2018

„Музеите прават напори да останат релевантни чинители во општеството, тие го свртуваат своето внимание кон локалната заедница и кон различните групи коишто ја сочинуваат. Со цел да ја ангажираат оваа нова публика и да ги зајакнат врските со неа, ...

Промоција на новите простории на библиотеката во Археолошки музеј на Македонија

А1 On - 17.05.2018

Археолошкиот Музеј на Македонија денеска ќе ги промовира новите простории на најстарата и најголемата специјализирана археолошка библиотека во Македонија. – Фондот на библиотеката што брои преку 6.000 книги (со над 20.000 стручни и научни трудови од ...

Бесплатен влез во Музејот на Македонија по повод меѓународниот Ден на музеите

Макфакс - 18.05.2018

По повод меѓународниот Ден на музеите – 18 Мај, денеска влезот во Музејот на Македонија ќе биде бесплатен, а во таа пригода на посетителите ќе им биде подарена по една публикација. За истиот повод, заедно со илјадници музејски институции од целиот ...

Меѓународен ден на музеите

Окно - 18.05.2018

Отворање изложби низ музеите во Скопје и низ Македонија, поставки, настани, бесплатен влез за посетители и награди за музејските работници ќе го одбележат 18 мај – Меѓународниот ден на музеите.

Промоција на новите простории на библиотеката во Археолошки музеј на Македонија

Канал5 - 17.05.2018

Археолошкиот Музеј на Македонија денеска во 12.00 часот ќе одржи свечена промоција на новите простории на најстарата и најголемата специјализирана археолошка библиотека во Македонија. - Фондот на библиотеката што брои преку 6.000 книги (со над ...