TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истекува рокот за исплата на к -15

Сител - 07.12.2017

Работодавачите имаат помалку од еден месец да исплатата К -15. На сметките на сите вработени во привантиот сектор до крајот на годинава треба да легнат 9.174 денари за регрес , 40 отсто од просечната нето плата.

Хрватска ја зголеми минималната плата и квотата за странски работници

Сител - 07.12.2017

Хрватска ја зголеми минималната плата за пет отсто и го зголеми бројот на работни дозволи за странски работници за 2018 година во обид да ја зголеми конкурентноста на својата економија, една од најслабите во Европската унија.

Дали во 2018 за прв пат, по 10 години, ќе паднат платите

Вечер - 07.12.2017

Есента ја паметиме и по тоа што за прв пат по речеиси десет години пензиите во просек се намалија за 400 а просечната плата за 600 денари. До крајот на годината не може да со очекуваат никакави промени на тој план, и некои нови зафати или покачување ...

Минимална плата нема за сите – се жалат чевларите и текстилците

Скопје инфо - 07.12.2017

И покрај тоа што постои Закон за минимална плата сепак многу работници не го добиваат тој минималец, особено оние кои се во чевларската и текстилната индустрија. Работниците велат дека тие се платени од час.

Работниците очекуваат К-15: Колку треба да добијат на сметка?

Фактор - 07.12.2017

До крајoт на годината работниците во приватниот сектор очекуваат К-15. Услов кој треба да се исполни за регресот за годишен одмор е работникот да работел најмалку 6 месеци во календарската година кај ист работодавач.

Како се живее надвор од Македонија: просечни плати во европските земји и во регионот

Факултети - 07.12.2017

Според податоците на Државниот завод за статистика на Република Македонија, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата на вработен во септември 2017 година, во споредба со септември 2016 година, изнесува 104,7.

До крај на годината очекувајте К15 - колку пари ќе легнат на сметка

Press24 - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај ...

Започна исплатата на К-15, за вработените до 13.500 денари

Шеталиште - 06.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 11 месеци ќе мораат тоа да го направат во декември, а во случај да не го ...

Истекува рокот за исплата на К -15

Press24 - 07.12.2017

Работодавачите имаат помалку од еден месец да исплатата К -15 - пишува Сител. На сметките на сите вработени во привантиот сектор до крајот на годинава треба да легнат 9.174 денари за регрес , 40 отсто од просечната нето плата.

Хрватска ја зголеми минималната плата и квотата за странски работници...

Н.Македонија - 07.12.2017

Хрватска ја зголеми минималната плата и квотата за странски работници Хрватска ја зголеми минималната плата за пет отсто и го зголеми бројот на работни дозволи за странски работници за 2018 година во обид да ја зголеми конкурентноста на својата ...

До крајот на годината компаниите треба да исплатат К-15

Алфа - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година им следува на вработените во приватните компании од македонското ...

До крај на годината очекувајте К15 – колку пари ќе легнат на сметка

Скопје24 - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај ...

Започна исплатата на К-15, за вработените до 13.500 денари!

Exclusive.mk - 06.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 11 месеци ќе мораат тоа да го направат во декември, а во случај да не го ...

Работодавачите имаат помалку од еден месец да исплатат К -15

Скопје инфо - 08.12.2017

Истекува рокот за исплата на к -15. На сметките на сите вработени во привантиот сектор до крајот на годинава треба да легнат 9.174 денари за регрес , 40 отсто од просечната нето плата. Но од синдикатото за енергетика индустрија и рударство велат ...

Хрватска ја зголеми минималната плата и бројот на дозволи за работи за странци

А1 On - 07.12.2017

Минималната плата во Хрватска беше зголемена за пет отсто, а зголемен е и бројот на работни дозволи за странски работници за 2018 година во обид да се зголеми конкурентноста на хрватската економија.

К-15 до крајот на годинава: Kолку пари ќе легнат на сметка?

Нетпрес - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај ...

Финишира исплатата на К-15

+инфо - 07.12.2017

Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 11 месеци ќе мораат тоа да го направат во декември. Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство.

К-15 до крајот на годинава: Kолку пари ќе легнат на сметка?

Точка - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај ...

К-15 до крајот на годинава: Kолку пари ќе легнат на сметка?

Вечер - 07.12.2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај ...