TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дворот на клинички центар и понатаму е депонија

Канал5 - 12.07.2018

Клинички не се дави само во ѓубре, туку и во големи долгови. Дури 33 милиони денари изнесува долгот кон јавното претпријатие „Комунална хигиена“ по основ на празнење на контејнерите и собирање на отпадот.

Филипче: Во преговори сме чистењето на дворот на Клиничкиот центар да го преземе Комунална хигиена

Сител - 12.07.2018

Причина за проблемот со ѓубрето во дворот на Клиничкиот центар во Скопје е тоа што изминатите години од едно на друго место беа префрлани ингеренциите од Службата за заеднички работи на Министерството за здравство.

Со дрон ќе се „ловат“ оние кои фрлаат отпад низ Скопје

Нова ТВ - 12.07.2018

Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини почнуваат акција за контрола, лоцирање и казнување на оние кои фрлаат отпад низ градот. Престапниците ќе се ловат и со дронови.

Клинички затрупан со ѓубре- Филипче чека Комунална хигиена да преземе

Нова ТВ - 12.07.2018

Јавното претпријатие Комунална хигиена ќе го преземе чистењето во Клиничкиот центар, изјави денеска денеска министерот за здравство Венко Филипче. Но, не кажа кога ќе биде тоа бидејќи состојбата со хигиената е алармантна.

Град Скопје: Кабастиот отпад оставете го бесплатно во центрите во Карпош, Вардариште и во Шуто Оризари

Макфакс - 12.07.2018

Граѓаните својот кабаст отпад со сопствен превоз може бесплатно да го одложат во центрите за селекција на отпадот во Карпош и во Вардариште, како и во претоварната станица во Шуто Оризари.

Со дрон ќе ве ловиме и ќе ве казнуваме со 50 евра за фрлање ѓубре, вели главниот инспектор во Град Скопје

Сакам да кажам - 12.07.2018

Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини заедно ќе почнат акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ градот. Новиот раководител на инспекторатот на Град Скопје Мирослав Богдановски денеска најави ќе се зголемат ...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Сител - 12.07.2018

- Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Кој ќе го чисти Клинички центар: Службата во долгови, директорката на одмор

Независен - 12.07.2018

Клинички центар повторно се дави во ѓубре бидејќи викенд акциите не се доволни, а трајно решение досега не се најде, иако проблемот постои повеќе од три месеци. Министерството за здравство неодамна го поништи тендерот за избор на фирма која ќе ја ...

Заштитен појас околу депонијата во Негорци

1tv - 12.07.2018

Јавното комунално претпријатие од Гевгелија денеска почна со прокопување на заштитен појас околу депонијата кај Негорци. Со помош на вработени од ТППЕ Гевгелија, комуналците копаат канал околу депонијата, а истовремено вршат расчистување и ...

ЈКП „Комуналец“ со препораки за време на фестивалот на пивото и скарата

Шеталиште - 11.07.2018

По повод 16-от по ред фестивал на пиво „Пиво фест 2018“, сите служби се на располагање во наредните четири фестивалски дена. ЈКП „Комуналец“ издаде согласност за поставување на времени локации за собирање и отстранување на отпад, одржување на ...

Анѓушев најаваи формирање на современи регионални депонии

Стандард - 11.07.2018

Најавените регионални депонии кои наскоро ќе бидат формирани, воопшто не треба да личат на актуелните – со отпад на купови, пожари и лоша миризба. Напротив, треба да имаат капацитет за инсталирање опрема која би го рециклирала ѓубрето, рече денеска ...

Филипче: Во преговори сме чистењето на дворот на Клиничкиот центар да го преземе Комунална хигиена

Н.Македонија - 12.07.2018

Причина за проблемот со ѓубрето во дворот на Клиничкиот центар во Скопје е тоа што изминатите години од едно на друго место беа префрлани ингеренциите од Службата за заеднички работи на Министерството за здравство.

Со дрон ќе се „ловат“ тие што фрлаат отпад во Скопје

Press24 - 12.07.2018

Комуналните инспектори на Град Скопје започнуват акција за контрола, лоцирање и казнување на оние кои фрлаат отпад во градот. Истите ќе бидат „ловени“ со дронови. Казните предвидени со Законот за јавна чистота ќе бидат од 50 евра па нагоре, во ...

Кабаст отпад бесплатно може да се одложува во центрите во Карпош, Вардариште и Шуто Оризари

Радио МОФ - 12.07.2018

Граѓаните својот кабаст отпад со сопствен превоз можат бесплатно да го одложат во центрите за селекција на отпадот во Карпош и во Вардариште, како и во претоварната станица во Шуто Оризари.

Акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ Скопје

Скопје инфо - 12.07.2018

Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини заедно ќе почнат акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ градот, пренесува СДК . Новиот раководител на инспекторатот на Град Скопје Мирослав Богдановски денеска најави ќе се ...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Канал5 - 12.07.2018

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Заштитен појас околу депонијата во Негорци

А1 On - 12.07.2018

Јавното комунално претпријатие од Гевгелија денеска почна со прокопување на заштитен појас околу депонијата кај Негорци. Со помош на вработени од ТППЕ Гевгелија, комуналците копаат канал околу депонијата, а истовремено вршат расчистување и ...

Клинички се дави со смет, никој не побарал помош од Комунална хигиена

Сител - 10.07.2018

Иако министерството за здравство вети дека вчера попладне ќе се чисти, денеска на Клинички имаше уште повеќе ѓубре. Расте револтот кај пациентите но и кај вработените на скопските клиники.

Наскоро формирање современи регионални депонии

Либертас - 11.07.2018

Најавените регионални депонии кои наскоро ќе бидат формирани, воопшто не треба да личат на актуелните – со отпад на купови, пожари и лоша миризба. Напротив, треба да имаат капацитет за инсталирање опрема која би го рециклирала ѓубрето, рече денеска ...

Филипче: Во преговори сме чистењето на дворот на Клиничкиот центар да го преземе Комунална хигиена

Канал5 - 12.07.2018

Причина за проблемот со ѓубрето во дворот на Клиничкиот центар во Скопје е тоа што изминатите години од едно на друго место беа префрлани ингеренциите од Службата за заеднички работи на Министерството за здравство.

Со два дрона ќе се регулира отпадот

Фактор - 12.07.2018

Инспекторатот на Скопје денеска, меѓудругото, рече дека ќе бидат активирани два дрома за полесно активирање на престапници кои фрлаат непрописно отпад. Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини почнуваат акција за контрола, ...

Кабастиот отпад оставете го бесплатно во центрите во Карпош, Вардаршите и во Шуто Оризари

Скопје инфо - 12.07.2018

Граѓаните својот кабаст отпад со сопствен превоз можат бесплатно да го одложат во центрите за селекција на отпадот во Карпош и во Вардариште, како и во претоварната станица во Шуто Оризари.

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Локално - 12.07.2018

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Заштитен појас околу депонијата во Негорци

Вечер - 12.07.2018

Јавното комунално претпријатие од Гевгелија почна со прокопување на заштитен појас околу депонијата кај Негорци. Со помош на вработени од ТППЕ Гевгелија, комуналците копаат канал околу депонијата, а истовремено вршат расчистување и складирање на ...

Наскоро формирање современи регионални депонии

А1 On - 11.07.2018

Најавените регионални депонии кои наскоро ќе бидат формирани, воопшто не треба да личат на актуелните – со отпад на купови, пожари и лоша миризба. Напротив, треба да имаат капацитет за инсталирање опрема која би го рециклирала ѓубрето, рече денеска ...

Филипче: Во преговори сме чистењето на дворот на Клиничкиот центар да го преземе Комунална хигиена

CivilMedia - 12.07.2018

Причина за проблемот со ѓубрето во дворот на Клиничкиот центар во Скопје е тоа што изминатите години од едно на друго место беа префрлани ингеренциите од Службата за заеднички работи на Министерството за здравство.

Кабастиот отпад граѓаните да го однесат во наменските пунктови, во спротивно казни

AKO - 12.07.2018

Граѓаните својот кабаст отпад со сопствен превоз можат бесплатно да го одложат во центрите за селекција на отпадот во Карпош и во Вардариште, како и во претоварната станица во Шуто Оризари.

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Денар - 12.07.2018

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Наскоро формирање современи регионални депонии

CivilMedia - 11.07.2018

Најавените регионални депонии кои наскоро ќе бидат формирани, воопшто не треба да личат на актуелните – со отпад на купови, пожари и лоша миризба. Напротив, треба да имаат капацитет за инсталирање опрема која би го рециклирала ѓубрето, рече денеска ...

Филипче: Во преговори сме чистењето на дворот на Клиничкиот центар да го преземе Комунална хигиена

Press24 - 12.07.2018

Причина за проблемот со ѓубрето во дворот на Клиничкиот центар во Скопје е тоа што изминатите години од едно на друго место беа префрлани ингеренциите од Службата за заеднички работи на Министерството за здравство.

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

А1 On - 12.07.2018

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Регионалните депонии ќе се формираат наскоро

+инфо - 11.07.2018

Владата е посветена на ова и наскоро ќе се формираат региоанлните депонии. Таа надлежност треба да премине од општините во Владата. Процесот не едноставен, затоа работиме и резултати наскоро ќе има, истакна вицепремиерот.

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Н.Македонија - 12.07.2018

Скопјани од денеска ќе можат бесплатно да го одлагаат кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз во Центрите за селекција на отпад во Карпош и во Вардариште или во Претоварната станица која се наоѓа во Шуто ...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

МКД - 12.07.2018

ЈП „Комунална хигиена“ апелира Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад, а комуналниот отпад да го одлагаат само во садовите со таа намена. Кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад), пак, со сопствен превоз ...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Бриф - 12.07.2018

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го ...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Република - 12.07.2018

ЈП „Комунална хигиена“ апелира скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад, а комуналниот отпад да го одлагаат само во садовите со таа намена. Кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад), пак, со сопствен превоз ...

ЕДЕН МЕСЕЦ СЕ ДАВИ ВО ОТПАД- Шабани: Клинички центар да си најде решение за чистење на ѓубрето

Вечер - 12.07.2018

Највисоката здравствена установа наместо да биде место каде што пациентите ќе добијат најквалитетна услуга, заличува на депонија. И по цел месец, ѓубрето не се чисти освен неколку акции што беа преземени.