TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

15 членки на НАТО планираат зголемување на трошоците во одбраната

Р.С.Европа - 14.02.2018

Петнаесет членки на НАТО поставија планови за исполнување на целите на Алијансата за трошоци во одбраната до 2024 година, зголемувајќи ги вкупните трошоци за 46 милијарди долари, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

А1 On - 14.02.2018

Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури и без територија, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

+инфо - 14.02.2018

Според него, државите од антиџихадистичката коалиција треба да решат како да постапат со џихадистите. Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури ...

Столтенберг: НАТО подготвено да ја прошири својата мисија во Ирак

Канал5 - 13.02.2018

Генералниот секретар на Северноатлантската алијанса (НАТО), Јенс Столтенберг, денеска изјави дека НАТО е подготвено да одговори на повикот на САД и да ја прошири својата мисија во Ирак. Столтенберг изрази подготвеност Алијансата да ја зголеми и ...

15 членки на НАТО планираат зголемување на трошоците во одбраната

Орбис - 14.02.2018

Петнаесет членки на НАТО поставија планови за исполнување на целите на Алијансата за трошоци во одбраната до 2024 година, зголемувајќи ги вкупните трошоци за 46 милијарди долари, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

Канал 77 - 14.02.2018

Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури и без територија, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

Сител - 14.02.2018

Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури и без територија, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

Алфа - 14.02.2018

Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури и без територија, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Столтенберг: Дури и без територии, ИД останува закана

Press24 - 14.02.2018

Коалицијата против џихадистичката група Исламска држава (ИД) ги ослободи речиси сите територии окупирани од терористите, но ИД останува закана дури и без територија, изјави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.