TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google Assistant целосно се интегрираше во Google Maps

Телефони.мк - 11.01.2019

Гласовниот асистент на Google сега целосно е интегриран во мобилната апликација Google Maps како за Android така и за iOs. Со оваа интеграција Google Maps добива значителен број на нови функции и можности за гласовно управување, споделување на ...

„Гугл“ подготвува нешто што ќе ви го олесни пребарувањето

Факултети - 11.01.2019

„Гугл“ воведува нова алатка што ќе ги олесни посложените пребарувања поврзани со една тема. Алатката се нарекува „картички на активност“ (activity cards). Картичките на активност се активни сѐ додека сте најавени на вашиот гугл-профил, а нивната ...