TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на својата поранешна сопруга

МКД - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане утре ќе биде обвинет за убиството на поранешната сопруга Липолело Табане, соопшти полицијата. Тоа ќе биде прв африкански лидер кој за време на мандатот е обвинет за убиство во случај што го шокираше малото планинско ...

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на својата прва сопруга

Слободен Печат - 20.02.2020

Премиерот Табане (80) најави оставка. Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник.

Скандал го тресе Лесото: Премиерот обвинет за убиство на поранешната сопруга, поднесува оставка

Точка - 20.02.2020

Лидерот на Лесото се соочува со обвиненија за обид за убиство на уште едно лице кое во моментот било со неговата сопруга. Премиерот на Лесото, Томас Табане, ќе биде обвинет за убиството на сопругата Липолело, со која се разделил во јуни 2017-та ...

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

А1 On - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

Курир - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

Либертас - 20.02.2020

– Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

24Инфо - 20.02.2020

– Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

Нетпрес - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

+инфо - 20.02.2020

Премиерот Табане (80) најави оставка. Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

Опсервер - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

MakPress - 20.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.

Премиерот на Лесото ќе биде обвинет за убиството на неговата прва сопруга

Вечер - 21.02.2020

Премиерот на Лесото Томас Табане ќе биде обвинет за убиството на неговата сопруга Липолело, од која се разведе во јуни 2017 година, изјави денеска висок полициски претставник. Премиерот Табане (80) најави оставка.