TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најбогатите 1 отсто поседуваат повеќе од половина од светското богатство

Точка - 20.11.2017

Долната половина на возрасни луѓе во светот колективно поседуваат помалку пари од најбогатите, односно оние коишто спаѓаат во прочуените 1 отсто... Или така барем стои во ивештајот на Credit Suisse.

Најбогатите 1% луѓе на Земјата имаат богатство колку половина од богатството на остатокот од светот

Иновативност - 20.11.2017

Најбогатите 1% од луѓето сега поседуваат повеќе од половина од богатството на останатите жители на Земјата, според анализата на Credit Suisse. Според нив, нерамномерната распределба уште повеќе ќе се влошува и најтешко ќе им биде на миленијалците.

Најбогатите луѓе, кои сочинуваат 1% од населението, веќе поседуваат повеќе од половина од светското богатство

Студенти - 20.11.2017

Најбогатите луѓе на планетата, кои сочинуваат 1% од населението, веќе поседуваат повеќе од половина од светското богатство, според новиот извештај. Глобалното богатство во светот во изминатите 12 месеци е зголемено за 6% до 280 трилиони долари.