TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јанакиески ветува воз до Бугарија во 2022 година

Фактор - 08.04.2014

Македонија до 20122 година железнички ќе се поврзе со соседна Бугарија, најави министерот за транспорт Миле Јанакиески, кој денеска присуствуваше на одбележување на изградбата на првата пруга до ...

Јанакиески на одбележување на првата пруга: Со воз во Бугарија до 2022

А1 On - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Од Македонија до Бугарија со воз до 2022-ра година

Нетпрес - 08.04.2014

До 2022-ра година Македонија железнички ќе се поврзе со Бугарија, најави денеска министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески. Тој го најави ова на одбележување на првата пруга од Солун до Велес ...

Јанакиески: Во 2022 година ќе има воз меѓу Македонија и Бугарија

Курир - 08.04.2014

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески денес присуствуваше на одлебежувањето на 141 година од постоењето на македонската железница. Денот на железничарите, 9-ти април, вработените во МЖ ...

ПРУГА КОН БУГАРИЈА: има ли уште причини да веруваме на ветувањата?

Фактор - 08.04.2014

Ќе стена ли пругата кон Бугарија реалност? Овој проект е во изборните програми и на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ. Во март 2014 година ја започнавме изградбата на првата делница од вкупно три.

Денеска е Денот на железницата во Македонија

Нетпрес - 08.04.2014

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на одбележувањето на денот на железницата во Република Македонија, кое што ќе се одржи на игралиштето „Работнички“, кај националната ...

Јанакиески на одбележување на првата пруга: Со воз во Бугарија до 2022

Канал5 - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Од Македонија до Бугарија со воз до 2022-ра година

Точка - 08.04.2014

До 2022-ра година Македонија железнички ќе се поврзе со Бугарија, најави денеска министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески. Тој го најави ова на одбележување на првата пруга од Солун до Велес ...

Јанакиески: Во 2022 година ќе има воз меѓу Македонија и Бугарија

Вистина.мк - 08.04.2014

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески денес присуствуваше на одлебежувањето на 141 година од постоењето на македонската железница. Денот на железничарите, 9-ти април, вработените во МЖ ...

Јанакиески на одбележување на првата пруга: Со воз во Бугарија до 2022

Lider - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Јанакиески на одбележување на првата пруга: Со воз во Бугарија до 2022

Сител - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Во 2022 ќе патуваме со воз во Бугарија

Press24 - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Со воз во Бугарија до 2022

Кирилица - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Јанакиески: Воз до Бугарија во 2022 година

Денешен - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

ЈАНАКИЕСКИ: Во 2022 година ќе има воз меѓу Македонија и Бугарија

Телеграф - 08.04.2014

Честитајќи им го јубилејот на вработените во „Железници“, Јанакиески рече дека интенција на Владата е во 2022 година да стане реалност железничкото поврзување со Бугарија Железничко поврзување со ...

Јанакиески на одбележување на првата пруга: Со воз во Бугарија до 2022

Денар - 08.04.2014

Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески на одбележувањето на првата ...

Со воз во Бугарија до 2022

Идивиди - 08.04.2014

Скопје, 8 април 2014 (МИА) - Железничко поврзување со Бугарија до 2022 година и подобрување на комплетната инфраструктура во железницата, најави денеска министерот за транспорт и врски Миле ...