TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Микропластиката и климатската криза

Окно - 23.11.2020

Кат Аустен е уметница која се занимава со прашањето за заштита на околината. Комбинира разни дисциплини и медиуми, создавајќи скулпторски и новомедиумски инсталации, перформанси и партиципациски дела.

Зоната на смртта на Монт Еверест контаминирана со микропластика

Кајгана - 22.11.2020

Контаминација со микропластика е откриена во т.н. „Зона на смртта“ на Монт Еверест, на надморска височина од околу 8.440 метри, објавија истражувачите во научното списание One Earth. Во истражувањето спроведено во 2019 година од страна на ...

Микропластика пронајдена и на највисоките делови на Монт Еверест

USB - 22.11.2020

Контаминација со микропластика е откриена во т.н. „Зона на смртта“ на Монт Еверест, на надморска височина од околу 8.440 метри, објавија истражувачите во научното списание One Earth. Во истражувањето спроведено во 2019 година од страна на ...

Дури и на Монт Еверест се најдени траги од загадување со микропластика

Канал5 - 21.11.2020

Загадување со микропластика е откриено во зоната на смртта на Монт Еверест, на надморска височина од околу 8.440 метри, објавиле истражувачите во научното списание One Earth. Студијата, спроведена во 2019 година од страна на британскиот универзитет ...