TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Корона криза во доба на роботи: „Каде тргнавте госпоѓо? Лична карта, ве молам!”

Слободен Печат - 04.04.2020

Полициски робот патролира по улиците на Тунис за да се осигура дека граѓаните од таа земја се придржуваат кон карантинот за време на епидемијата на коронавирусот. Кога забележува личност на улица, еден роботот наречен P-Guard, пристапува кон ...

Роботот Томи ќе помага во болницата со заразените од коронавирусот

Телефони.мк - 04.04.2020

Томи е робот наменет за помагање на медицинскиот персонал во спасувањето и лекувањето на заболените од коронавирусот. Поради тоа што жариштето на пандемијата е во Ломбардија, Италијанците се целосно ангажирани и посветени кон спречувањето за ширење ...

(Видео) Робот на улиците во Тунис проверува зошто луѓето не се дома во текот на пандемијата

Макфакс - 03.04.2020

Властите во Тунис ангажираа полициски робот на улиците за да го осигураат придржувањето до заштитните мерки за време на пандемијата од коронавирусот. Ако роботот забележи човек на улица, доаѓа до него и го прашува што прави надвор.

Робот во Тунис проверува како се спроведува карантинот (ВИДЕО)

Канал5 - 03.04.2020

Властите во Тунис поставија полициски робот на улиците на главниот град за да обезбедат почитување на карантинот за време на пандемијата на коронавирус. Ако роботот забележи лице на улица, доаѓа до него и го прашува што прави надвор.

Во Тунис робот го контролира карантинот, бара и лична карта

+инфо - 03.04.2020

За да обезбедат почитување на карантинот за време на пандемијата на коронавирус, властите во Тунис поставија полициски робот на улиците на главниот град ...

[Видео] Робот на улиците во Тунис проверува зошто луѓето не се дома во текот на пандемијата

Мак. Весник - 04.04.2020

Властите во Тунис ангажираа полициски робот на улиците за да го осигураат придржувањето до заштитните мерки за време на пандемијата од коронавирусот. Ако роботот забележи човек на улица, доаѓа до него и го прашува што прави надвор.