TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да бидете и шеф и пријател

Бизнис Инфо - 14.02.2018

Фото: Pixabay Пријателскиот однос помеѓу шеф и вработен е најчесто тежок да се постигне, но не е невозможен. Анализите покажуваат дека пријателството помеѓу шефот и вработените може да ја зголеми ефективноста на работата и до 50%.

Најголема стапка на вработеност во ЕУ некогаш

Денар - 13.02.2018

Во Европската унија во третиот квартал од 2017 година биле вработени 72,3 проценти од жителите, што е највисоката стапка на вработеност забележана некогаш. Стапката на вработеност на жителите на возраст од 20 до 64 години постојано расте во ...

Се полни државната администрација – Владата склучи договор за привремени вработување од над 56.000 евра

Скопје инфо - 13.02.2018

Се полни државната администрација, се нижат огласи за вработување и се склучуваат договори за привремено вработување. Владата склучи договор за привремени вработување во износ од над 56.000 евра со Агенцијата за привремени вработувања „ Мотива “.

Најголема вработеност во ЕУ досега

Алсат-М - 12.02.2018

Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле вработени 72,3 отсто од населението, што е највисока стапка на вработеност регистрирана досега, соопшти Европската комисија. Стапката на вработеност на населението на возраст од 20 до 64 ...

Најголема вработеност во ЕУ досега

Алфа - 12.02.2018

Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле вработени 72,3 отсто од населението, што е највисока стапка на вработеност регистрирана досега, соопшти Европската комисија. Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле ...

Најголема вработеност во ЕУ досега...

Н.Македонија - 12.02.2018

Најголема вработеност во ЕУ досега Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле вработени 72,3 отсто од населението, што е највисока стапка на вработеност регистрирана досега, соопшти Европската комисија.

Најголема вработеност во ЕУ досега

+инфо - 12.02.2018

Во извештајот на ЕК се напоменува дека остануваат големи разлики меѓу земјите членки - од 58 отсто вработени во Грција до 82 процента во Шведска. Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле вработени 72,3 отсто од населението, што е ...

Најголема вработеност во ЕУ досега

Студенти - 13.02.2018

Во третото тромесечие минатата година во земјите од ЕУ биле вработени 72,3 отсто од населението, што е највисока стапка на вработеност регистрирана досега, соопшти Европската комисија. Стапката на вработеност на населението на возраст од 20 до 64 ...