TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ретка банкнота од 10.000 долари продадена на аукција за рекордни 480.000 долари

Република - 24.09.2023

Ретка банкнота од десет илјади американски долари, од периодот по колапсот на Њујоршката берза пред сто години, е продадена за 480.000 долари на аукција, објави Си-Ен-Ен. Банкнотата, издадена во 1934 година, е оценета дека е со исклучителен ...

НОВЧАНИЦА ОД ДЕСЕТ ИЛЈАДИ ДОЛАРИ ПРОДАДЕНА НА АУКЦИЈА: Постигна цена од 480.000 долари

Пулс24 - 23.09.2023

БАНКНОТИ од големи апоени отсекогаш привлекувале колекционери. Тоа го потврди и последната аукција на која банкнота од десет илјади долари испечатена по колапсот на Њујоршката берза пред сто години беше продадена за цели 480.000 долари! Аукциската ...

Ретка банкнота продадена за 480.000 долари

Вечер Прес - 24.09.2023

Ретка банкнота од 10.000 долари од ерата по падот на њујоршката берза пред сто години беше продадена за 480.000 долари на аукција, објави Си-Ен-Ен. Бантата, издадена во 1934 година, е оценета дека е со исклучителен квалитет, според аукциската куќа ...

Банкнота од 10.000 долари продадена за 480.000 долари

Независен - 25.09.2023

Ретка банкнота од десет илјади долари од периодот по колапсот на Њујоршката берза пред сто години е продадена за 480.000 долари на аукција, објави Си-Ен-Ен. Банкнотата, издадена во 1934 година, е оценета дека е со исклучителен квалитет, според ...