TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Силната магнетна бура ќе влијае врз луѓето цел месец - научниците открија кој ќе биде најзагрозен

Press24 - 16.05.2019

Научниците предупредија дека Сонцето предизвикало силна супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае до 17 мај, но во текот на овој месец не чекаат уште вакво „удари“. Оваа појава може негативно да влијае да хронично болните, но и на здравите луѓе.

АКО ИМАТЕ ГЛАВОБОЛКИ ДЕНОВИВЕ-НЕ ГРИЖЕТЕ СЕ: Ќе беснее супермагнетна бура а ова се последиците

Фактор - 16.05.2019

Земјата ќе ја погоди супермагнетна бура. Ќе трае 10 часа и ќе имате ужасни главоболки. Се работи за најмоќната бура случена во последните година и пол до две предупредуваат научниците. Оваа појава како што се наведува може негативно да влијае на ...

Силна сончева магнетна бура удира во Земјата и влијае на сите нас

Репортер - 16.05.2019

Научниците предупредуваат дека Сонцето во моментов предизвика силна супермагнетна бура која е насочена кон Земјата. Научниците велат дека бурата ќе трае до 17 мај, но во текот на месецот може да се очекуваат уште вакви удари.

Уште една магнетна бура ја погоди Земјата

USB - 16.05.2019

Најголемата магнетна бура во последните 2 години вчера ја погоди Земјата. Можноста за срцеви напади и мозочни удари се зголемува токму за време на геомагнетните нарушувања. Според научниците, ова се должи на активноста на Сонцето.

Супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа - научниците откриваат како ќе влијае врз човечкото здравје

Press24 - 14.05.2019

Научниците пренесуваат дека Сонцето штотуку предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае врз хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните година-две.

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Точка - 14.05.2019

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна олуја на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната олуја во последните две години.

Супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа – научниците откриваат како ќе влијае врз човечкото здравје

Скопје24 - 14.05.2019

Научниците пренесуваат дека Сонцето штотуку предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае врз хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните година-две.

Се очекува супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа

USB - 15.05.2019

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните две години.

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Вистина.мк - 15.05.2019

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна олуја на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната олуја во последните две години.

Ни доаѓаат нови проблеми: Силна магнетна олуја ќе удира на Земјата цел месец, еве кој сè ќе биде загрозен и што треба ...

Точка - 16.05.2019

Научниците предупредиле дека Сонцето предизвикало супермагнетна олуја на Земјата, која ќе трае до 17-ти мај, но во текот на овој месец не чекаат уште вакви удари. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите луѓе.