TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Женски автори и феминизмот се најдоа во фокусот на литературниот фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Сакам да кажам - 16.09.2020

Писателките Магдалена Блажевиќ, Маја Солар и Елизабета Баковска беа во фокусот на втората вечер на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје. Во Куршумли ан се разговараше за феминизам, женско тело, идентитет.

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес во балканската книжевност.

Угљеша Шајтинац, драмски писател: Не е точно дека младите не се интересираат и не пишуваат

Република - 15.09.2020

Во величествениот амбиент на Куршумли ан под ѕвездено небо и со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје.

Почна 8-то издание на „ПРО-ЗА Балкан“ во Куршумли ан

Н.Македонија - 15.09.2020

Во Куршумли ан со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје. Десетина гости од регионот, автори почитувани во своите земји, но и ...

Почна 8-то издание на „ПРО-ЗА Балкан“ во Куршумли ан

А1 On - 15.09.2020

Во Куршумли со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје. Десетина гости од регионот, автори почитувани во своите земји, но и ...

Отворен 8.“ПРО-ЗА Балкан“, вечерва гости Магдалена Блажевиќ, Елизабета Баковска и Маја Солар

Либертас - 15.09.2020

Во величествениот амбиент на Куршумли ан под ѕвездено небо и со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје.

Шајтинац на отварањето на 8. “ПРО-ЗА Балкан“: Вакви настани создаваат искри од кои може да настанат фантастични дела

Вечер Прес - 15.09.2020

Со претставување на Мухарем Баздуљ, Углеша Шајтинац, Калина Малеска, автори почитувани во своите земји, но и преведувани на повеќе јазици, синоќа во Куршумли ан беше отворено 8. издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во ...

Отворен 8.“ПРО-ЗА Балкан“: Фестивалите создаваат неверојатни искри од кои може да настанат фантастични дела

МКД - 15.09.2020

Во Куршумли ан под ѕвездено небо и со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје.

Отворен 8.“ПРО-ЗА Балкан“: Фестивалите создаваат неверојатни искри од кои може да настанат фантастични дела, вели ...

Екран - 15.09.2020

Во величествениот амбиент на Куршумли ан под ѕвездено небо и со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје.

Отворен 8.“ПРО-ЗА Балкан“, вечерва гости Магдалена Блажевиќ, Елизабета Баковска и Маја Солар

MakPress - 15.09.2020

Во величествениот амбиент на Куршумли ан под ѕвездено небо и со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје.

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

А1 On - 16.09.2020

Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес во балканската книжевност.

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Либертас - 16.09.2020

Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес во балканската книжевност.

(видео)Феминизмот, женското тело, идентитетот меѓу темите на втората вечер на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Телма - 16.09.2020

Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес во балканската книжевност.

На „ПРО-ЗА Балкан“ се разговараше за феминизмот, женското тело и идентитетот

Република - 16.09.2020

Писателките Магдалена Блажевиќ, Маја Солар и Елизабета Баковска беа во фокусот на програмата на втората вечер на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“. Во Куршумли ан се разговараше за повеќе теми меѓу кои феминизмот, женското тело, идентитетот.

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

MakPress - 16.09.2020

Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес во балканската книжевност.

Книжевност во пандемија – Коронавирусот нѐ стави во тенџере што клокоти, писателите треба да ја смират таа бура

Радио МОФ - 15.09.2020

„Секоја криза на некој начин се претвора во литература. Се што се случува ќе се најде во литературата, ама треба да помине некое време, а не веднаш да се пишува. Треба да помине време – вели Доротеја Минова, на денешната тркалезна маса на темата ...

Почна 8. издание на „ПРО-ЗА Балкан“ во Куршумли ан

Макфакс - 15.09.2020

Во Куршумли со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје. Десетина гости од регионот, автори почитувани во своите земји, но и ...