TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска во посета на првите лица коишто излегоа од Заводот за рехабилитација „Бања Банско“

Макфакс - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Деинституционализација и за повозрасни лица

Денешен - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Нашите заложби се во следните три години повеќе да нема лица сместени во институции

Локално - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Press24 - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Во следните три години лицата со попреченост ќе станат дел од општеството

24Инфо - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско”, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

24 Вести - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Бриф - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

ММС - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско”, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Фанка и Јонче по 30 години во завод за рехабилитација се преселија во свој дом, ќе имаат личен асистент

МКД - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Сител - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Канал5 - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско", институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Опсервер - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Да нема лица сместени во институции, туку и тие да станат дел од општеството!

Фокус - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Уште седуммина возрасни ќе се отселат од „Бања Банско“ во државни станови

Независен - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

Скопје инфо - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска: Во следните три години лицата со попреченост ќе станат дел од општеството

iPortal - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско”, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска во посета на првите лица коишто излегоа од Заводот за рехабилитација „Бања Банско“

Centar - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Царовска во посета на првите лица коишто излегоа од Заводот за рехабилитација „Бања Банско“

Точка - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Заљубените Фанка и Јонче излегоа од Завод за рехабилитација, сега имаат куќа во Миравци

+инфо - 12.07.2019

Двојката, Фанка Динова и Јонче Гогов, од април годинава ја напуштија установата и се преселија во семејната куќа на Фанка, во гевгелиското село Миравци. Обајцата претходно беа сместени во Заводот уште како деца и во него поминале повеќе од триесет ...

Царовска: Продолжува процесот на деинституционализација

MakPress - 12.07.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ги посети првите деинституционализирани лица од ЈУ Завод за рехабилитација „Бања Банско“, институција за згрижување лица со физичка попреченост.

Заљубените Фанка и Јонче излегоа од Завод за рехабилитација – сега имаат заеднички дом во Миравци

Либертас - 12.07.2019

Двојката, Фанка Динова и Јонче Гогов, од април годинава ја напуштија установата и се преселија во семејната куќа на Фанка, во гевгелиското село Миравци. Обајцата претходно беа сместени во Заводот уште како деца и во него поминале повеќе од триесет ...