TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера

ТВ21 - 26.11.2022

Советот на Народната банка усвои сет подзаконски акти со кои се операционализира новата правна рамка во платежната сфера која ја поставува Законот за платежни услуги и платни системи, чија примена ќе започне од 1 јануари 2023 година.

НБРМ: Новини во платежната сфера од 01 јануари-Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Пари

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера

4NEWS

НБ: Од 1. јануари платежни услуги ќе може да даваат платежни институции, штедилници и институции за електронски пари

Локално

Народна банка најавува засилена конкуренција на пазарот на платежни услуги

МКД

Новини во платежната сфера од 1 јануари – Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Слободен Печат

Новини во платежната сфера од 1 јануари – Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

24 Вести

Алсат-М Фактор Опсервер ММС Бриф Вечер Прес Канал5 Во Центар

Наскоро електронски пари и нови услуги за плаќања – Народна банка ги донесе подзаконските акти

Мета - 26.11.2022

Советот на Народна банка на Република Северна Македонија донел 12 подзаконски акти, во рамки на новиот Закон за платежни услуги и платни системи, чија примена ќе започне од 1 јануари 2023 година, и што ќе овозможат трансфери на пари на повеќе начини ...

Наскоро електронски пари и нови услуги за плаќања – Народна банка ги донесе подзаконските акти

Иновативност

Новини во платежната сфера од 1 јануари – Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

OhridNews - 26.11.2022

Советот на Народната банка усвои сет подзаконски акти со кои се операционализира новата правна рамка во платежната сфера која ја поставува Законот за платежни услуги и платни системи, чија примена ќе започне од 1 јануари 2023 година.

Новини во платежната сфера од 1 јануари

Република

НБРСМ: Новини во платежната сфера од 01 јануари-Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Денар - 26.11.2022

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера Советот на Народната банка усвои сет подзаконски акти со кои се операционализира новата правна рамка во платежната сфера која ја поставува ...

Народна банка: Новини во платежната сфера од 1 јануари-Советот на НБ донесе 12 подзаконски акти

А1 On

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера

Курир

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера

Нетпрес

НБРСМ: Новини во платежната сфера од 01 јануари – Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Точка

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера

Lider

НБРСМ: Новини во платежната сфера од 01 јануари-Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Бизнис Вести

Centar

ОСВЕН БАНКИТЕ, ПЛАТЕЖНИ УСЛУГИ ЌЕ ДАВААТ И ДРУГИ ФИРМИ Со новите правила, ќе можете да отворите сметка во штедилница ...

+инфо - 26.11.2022

Паричните средства на правните и физичките лица на овие сметки нема да претставуваат депозити и на нив нема да се пресметува и исплатува камата. Исто така, паричните средства кај платежните институции и институциите за електронски пари ќе бидат ...

Новини во платежната сфера од 1 јануари

Р.С.Европа

Новини во платежната сфера од 1 јануари

Gostivarpress.mk

НБМ: Од Нова година новини во платежната сфера – листа на 11 најрепрезентативни услуги за граѓаните, поврзани со платежна сметка

Денешен