TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ердоган: Музејот Аја Софија би можело да стане џамија

Алсат-М - 25.03.2019

По локалните избори во Турција, закажани за 31 мај, постои можност музејот Аја Софија (Света Софија) која што се наоѓа во Истанбул да биде претворена во џамија, најави турскиот претседател, Реџет Таип Ердоган.

Ердоган најави промени: Света Софија наскоро џамија?

Денар - 25.03.2019

Претседателот на Република Турција Реџеп Таип Ердоган изјави дека не е невозможно инстанбулската Аја Софија веќе да не е музеј во која се плаќа влезница туку да стане џамија во која влезот ќе биде бесплатен.

Ердоган: „Аја Софија“ може повторно да стане џамија

Макфакс - 25.03.2019

Тускиот претседател Рџеп Таип Ердоган изјави дека светски познатата Аја Софија, која денеска е музеј, повторно би можела да стане џамија. Тускиот лидер ова го најави одговарајќи на новинарско прашање дали постои начин турските граѓани бесплатно да ...

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Локално - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган: Аја Софија може повторно да стане џамија

Точка - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека светски познатата Аја Софија, која денеска е музеј, повторно би можела да стане џамија. Тускиот лидер ова го најави одговарајќи на новинарско прашање дали постои начин турските граѓани бесплатно да ...

Ердоган најави можност Света Софија да се пренамени во џамија

Независен - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган: Аја Софија може повторно да стане џамија

24Инфо - 25.03.2019

Тускиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека светски познатата Аја Софија, која денеска е музеј, повторно би можела да стане џамија. Тускиот лидер ова го најави одговарајќи на новинарско прашање дали постои начин турските граѓани бесплатно да ...

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Н.Македонија - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган: „Аја Софија“ може повторно да стане џамија

Centar - 25.03.2019

Тускиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, изјави дека светски познатата „Аја Софија“, која денеска е музеј, повторно би можела да стане џамија. Тускиот лидер ова го најави одговарајќи на новинарско прашање дали постои начин турските граѓани бесплатно ...

„Света Софија“ ќе стане џамија?

Факултети - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја претвори во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

MTM - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија" во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

А1 On - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Вечер - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Курир - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

ММС - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган - Аја Софија може да стане џамија

Р.С.Европа - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ („Аја Софија“) во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Света Софија ќе стане џамија?

Република - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја претвори во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија „да стане“ џамија по локалните избори во Турција

Алфа - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Аја Софија во Истанбул повторно ќе стане џамија?

Пулс24 - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква Света Софија (Аја Софија) во Истанбул, која сега е музеј, по локалните избори закажани за 31 март да стане џамија.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

MakPress - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја пренамени во џамија

Нетпрес - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја пренамени во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул ќе се преименува во џамија

Фокус - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

24 Вести - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Либертас - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган најави можност Света Софија да ја преименува во џамија

Опсервер - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31 март.

Ердоган може Света Софија да ја преименува во џамија

+инфо - 25.03.2019

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган изјави дека постои можност поранешната црква „Света Софија“ во Истанбул, која моментално е музеј, да ја преименува во џамија по локалните избори закажани за 31. март.