TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банките се полни со пари , каматите нема да растат

МРТ - 03.12.2013

Каматите нема да растат , трендот на намалување ке продолжи во 2014 тата , банките се полни со пари. Економскиот амбиент е поволен, с кредитирањето да се зголеми – тврди првиот човек на НЛБ ...

Јанчевски: Кредитите ќе поевтинат, каматите на штедните влогови ќе се намалат

24 Вести - 03.12.2013

До крајот на годината кредитите ќе поефтинат, по што и каматите на штедните депозити ќе се намалат - најави првиот човек на НЛБ Тутунска Банка, Ѓорѓи Јанчевски.

Јанчевски: Ќе има повеќе кредити, каматите ќе продолжат да паѓаат

Вечер Прес - 03.12.2013

По шести пат НЛБ Тутунска банка е избрана за "Банка на годината" од угледниот "Банкер". - Ова награда за нас многу значи бидејќи ја добиваме во услови на најтешка глобална економска криза и рецесија, ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

Алфа - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

24 Вести - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски: Банките се полни со пари, каматите нема да растат

Утрински - 03.12.2013

„Нема логика во услови кога нема пласман за тие пари каматните стапки да растат“, изјави претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка Банките се полни со пари и во вакви услови нема простор ...

Јанчевски: Каматите на кредитите ќе продолжат да паѓаат и во наредната 2014 година

Фактор - 03.12.2013

Трендот на пад на каматите ќе продолѓи до крајот на годината и следната 2014 година, очекува претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски.

Банкарите не очекуваат раст на каматите следната година

Алсат-М - 03.12.2013

Каматите на кредитите наредната година нема да раснат, оцени првиот човек на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски. Според него, зголемувањето на кредитирањето и стабилните камати се должат на ...

Јанчевски очекува намалување на каматите на кредитите

Канал5 - 03.12.2013

Трендот на намалување на каматите на кредитите ќе продолжи и во наредната година. Стабилната макроекономска политика и ниската инфлација ќе дозволи да се продолжи со кредитирање со исто темпо, вели ...

Каматите на кредитите нема да растат

Сител - 03.12.2013

Банките се полни со пари и затоа ќе има повеќе кредити. Периодот кој следи вишокот ќе го насочат за малите и средни претпријатија, како и за кредитирање на населението.

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

А1 On - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски: Ќе продолжи падот на каматите на кредитите

Точка - 03.12.2013

До крајот на годината и во следната година ќе продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, тренд во последните две години, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседателот на Управниот одбор на НЛБ ...

Јанчевски: Ќе продолжи падот на каматите на кредитите

Нетпрес - 03.12.2013

До крајот на годината и во следната година ќе продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, тренд во последните две години, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседателот на Управниот одбор на НЛБ ...

Јанчевски очекува пад на каматите на кредитите и депозитите

+инфо - 03.12.2013

Трендот на пад на каматите на кредитите забележан последните две години, ќе продолжи и годинава, изјави претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски, по прославата по повод ...

ЈАНЧЕВСКИ: Нема да растат каматите на кредитите

Телеграф - 03.12.2013

По добивањето на наградата „Банка на годината во Македонија за 2013 година“, првиот човек на НЛБ Тутунска банка изјави дека очекува каматите на депозитите да паѓаат, а оние на кредитите да не растат ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

Сител - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски:Банките се полни со пари,нема да растат каматите на кредитите

Локално - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува и наредната година да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две години.

Секоја година ќе прави процена на станот што е под хипотека?

Скопје инфо - 03.12.2013

Кредитите ќе станат поскапи поради тоа што секоја година ќе треба да се прави процена на станот што се става под хипотека. Претседателот на Здружението за банкарство при Стопанската комора на ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

Курир - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски – Банките се полни со пари, логично е каматите на кредитите да не растат

Lider - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Дали секоја година ќе се прави процена на станот што е под хипотека?

Lider - 03.12.2013

Кредитите ќе станат поскапи поради тоа што секоја година ќе треба да се прави процена на станот што се става под хипотека. Претседателот на Здружението за банкарство при Стопанската комора на ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат ни наредната година

Press24 - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски денеска изјави дека очекува и во текот на наредната година да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите.

Банките се полни со пари – каматите нема да растат

МК News - 04.12.2013

Каматите нема да растат , трендот на намалување ке продолжи во 2014 тата , банките се полни со пари. Економскиот амбиент е поволен, с кредитирањето да се зголеми – тврди првиот човек на НЛБ ...

Јанчевски: Нема да растат каматите на кредитите

Денешен - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Јанчевски: Каматите на кредитите нема да растат

Денар - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

ЈАНЧЕВСКИ: Каматите на кредитите нема да растат

Економски - 03.12.2013

Претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, Ѓорѓи Јанчевски очекува до крајот на годинава и во наредната да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две ...

Нема да има раст на каматите во банките

Sky - 03.12.2013

До крајот на годинава и во наредната се очекува да продолжи трендот на пад на каматите на кредитите, забележан последните две години, оценува претседателот на Управниот одбор на НЛБ Тутунска банка, ...