TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Валандовчани селектираат отпад, собрани над 3 тони пластика и хартија

24 Вести - 22.05.2022

Магдалена Пенова од Валандово ја донесе вреќата со хартија што ја собирала изминатата недела селектирајки го отпадот од нејзиното домакинство. Таа е само една од стотината домакинства кои се пријавија да селектираат и преку мобилна апликација да ...

Над три тона пластика и хартија собрани во Валандово во проектот за селекција на отпад

Сакам да кажам - 22.05.2022

Над три тона пластика и хартија досега се собрани во општина Валандово преку мобилната апликација ,,Селектирај отпад’’. Повеќе од три тона пластика и хартија се собрани во Валандово откако почна да се имплементира проектот , Селектирај отпад’’.