TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Швајцарија, Канада и САД се најотпорни на економски кризи

Вечер - 17.09.2019

Швајцарија, Канада и САД имаат највисока економска отпорност, покажа анализата на швајцарскиот институт на Свис Ре и лондонската школа за економија. Според анализата 80 % од државите во 2018 година биле поранливи на кризата отколку во 2007 година, ...

СИЛНИТЕ ЕКОНОМИИ ГИ ПРАВАТ МОЌНИ: Ова се земји најотпорни на кризи

Фактор - 17.09.2019

Тие имаат силни економии. Силните економии пак ги прават моќни, а моќноста ги прави да бидат отпорни на најголемите кризи. Индексот на макроекономска отпорност покажува дека Швајцарија е земја со најголема економска отпорност.

Еве кои земји се најотпорни на економска криза

ММС - 16.09.2019

Светската економија денес е помалку отпорна на глобалната финансиска криза отколку во 2007 година, покажува индексот на макроекономска отпорност кој заеднички го развија швајцарскиот институт Swiss Re и Лондонската школа за економија.

Истражување: Кои земји се најотпорни на економска криза?

Слободен Печат - 16.09.2019

Индексот на макроекономска еластичност, заеднички е развиен од швајцарскиот институт „Свис Ре“ и Лондонската школа за економија. Глобалната економија е помалку отпорна на глобалната финансиска криза, отколку во 2007 година, според неодамна ...

И да дојде до крах овие земји можат да преживеат - тие се отпорни на економска криза, а ќе ве шокира кој блок е ...

Точка - 16.09.2019

Светската економија денес е помалку отпорна на глобална финансиска криза отколку во 2007-та година, покажува индексот на макроекономски отпорности кој заедно го развиле швајцарскиот институт “Svis Re“ и лондонсколо училиште за економија.

Кои земји се најотпорни на економска криза?

PressingTV - 16.09.2019

Светската економија денеска е помалку отпорна на глобална финансиска криза отколку што била во 2007 година, покажува индексот на макроекономската отпорност кој заеднички го развиле швајцарскиот институт Свис Ре и Лондонската школа за економија.