TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продолжуваат активностите за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Сител - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Продолжуваат активностите за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

МРТ - 16.07.2015

Во согласност со проектот, ќе се почне со реставрација на ентериерот на кулата и негова адаптација во простор за афирмација на културата и културниот туризам во Кратово... Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на ...

Златкова кула во Кратово наскоро ќе биде целосно реставрирана

Република - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Продолжуваат активностите за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Курир - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Подготовки за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

А1 On - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Подготовки за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Канал5 - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Златковата кула во ново издание!

Репортер - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Продолжуваат активностите за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Макфакс - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Златкова кула во Кратово ќе се реставрира

Вечер Прес - 16.07.2015

Златковата кула во Кратово е значаен споменик на културата од 14 век. Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата ...

Продолжуваат активностите за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Точка - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Продолжуваат активностите за конзервација и за реставрација на Златковата кула во Кратово

Sky - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и за реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Почнува реставрацијата на Златковата кула во Кратово

Телеграф - 16.07.2015

Во Кратово деновиве се вршат последните подготовки за почеток на конзервацијата и реставрацијата на значајниот споменик на културата од 14 век Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за ...

Подготовки за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Lider - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век.

Активности за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

МКД - 16.07.2015

Стручните екипи на НУ Конзерваторски центар интензивно работат на подготовките за почнување на работите за реализација на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14. век.