TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Галичка свадба, традиција и обичаи преточени во атракција

Фокус - 12.07.2019

И оваа година, од 12-ти до 14-ти јули, по 46-ти пат, на падините на планината Бистра, во живописниот Галичник, ќе се одржи традиционалната културно-сценска манифестација Галичка свадба. Неколкуте илјади посетители од земјава и странство кои се ...

Викендов во Галичник: Со песна и три истрели под Бистра почнува Галичка свадба

Денешен - 12.07.2019

Новината која минатата година се покажа како исклучително атрактивна, годинава ќе биде унапредена. Од месната заедница ќе овозможат лајв-стрим од целиот настан. Прогрмата од околу 12 часови, освен на голем лед екран поставен на платото, ќе може да ...

Жешко музичко лето: Концертите од Скопје се селат низ Македонија

Независен - 12.07.2019

Каде ќе одите овој викенд? На свадба, на класична музика, на журка или на Фестивал на трубите? Се одржуваат четири културни и поп-настани кои од Скопје се селат низ Македонија: Тоа се Галичката свадба во с.

Викендов Галичка свадба – Галичник ја продолжува традицијата

Gostivarpress.mk - 11.07.2019

Престојниот викенд во Галичник ќе се одржи традиционалната културно-туристичка манифестација Галичка свадба. Настанот секоја година собира огромен број на посетители и туристи во живописниот Галичник, а Њујорк Тајмс и Нешнл Џиографик го прогласија ...

Галичник пак свадбарски ќе живее

Н.Македонија - 11.07.2019

На утрешниот голем православен празник Петровден, кој асоцира на традиционалната, единствена и неповторлива Галичка свадба, ќе ечат црковните ѕвона на галичките цркви „Св. Петар и Павле“ и „Св.

Со песна и три истрели под Бистра, викендов почнува Галичка свадба

Курир - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Сител - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Викендов „Галичка свадба 2019“: Круна на љубовта и традицијата

Бриф - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Со песна и три истрели под Бистра, викендов почнува Галичка свадба

ММС - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

24Инфо - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Опсервер - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Канал5 - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Кајгана - 12.07.2019

Гостивар, 12 јули 2019 (МИА) – Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно ...

Викендов во Галичник свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Магазин - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Марина и Огнен ДА ќе речат, узда ќе стават, леб ќе замесат и коњ ќе јавнат

+инфо - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножјeто на Бистра, овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

24 Вести - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Викендов Галичка свадба: Круна на љубовта и традицијата

Нетпрес - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Огнен и Марина – невеста и младоженец на годинешната Галичка свадба

Либертас - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножјeто на Бистра, овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

MakPress - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...

Викендов Галичка свадба: Зурли штом диво ќе писнат, штом тапан ќе грмне со подземен екот

Република - 12.07.2019

Викендов од 12 до 14 јули, по 46-ти пат, на падините на планината Бистра, во живописниот Галичник, ќе се одржи традиционалната културно-сценска манифестација Галичка свадба. Неколкуте илјади посетители од земјава и странство кои се очекува да ...

Галичка свадба 2019: Круна на љубовта и традицијата

Скопје инфо - 12.07.2019

Со тивка песна и громогласни три истрели во подножејот на Бистра овој викенд ќе се најави традицијата на мијачките свадби. И оваа година во Галичник средиштето на мијачијата така ќе се означи почетокот на уште едно издание на културно-туристичката ...