TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се спаси ли Фени од стечај? - Се водат преговори со нов потенцијален инвеститор

Сител - 17.11.2017

Француско - израелски конзорциум веќе два дена преговара со доверители на Фени за превземање на комбинатот, неофицијално дознава Сител телевизија. Според информациите фирмата имала сериозни намери за Фени и по средбата со банките планира да се ...

Фени има долг кон УЈП од 5,5 милиони евра, но го нема на листата на должници

24 Вести - 17.11.2017

Управата за јавни приходи молчи за тоа зошто Фени не е на листата на должници, ако има долг од 5,5 милиони евра кон нив. Оваа сума ја објави првиот човек на фабриката Рајчо Кацаров во изјавата која ја даде на завршувањето на претстечајното рочиште ...

Косовската „Фероникели“ се распаѓа по сценариото на кавадаречки „Фени“, и таму директор бил Миракхмедов

Макфакс - 17.11.2017

„Фероникели“ од Косово, која исто како и „Фени индустри“ е дел од групацијата „Кунико рисорсис“, се распаѓа по исто сценарио како и кавадаречкиот металуршки комбинат, забележаа вработени во „Фени“.

За стечајот во „Фени“ ќе одлучува велешкиот суд

24 Вести - 16.11.2017

Велешкиот суд ќе одлучува за судбината на кавадаречки Фени. Врховен го одби барањето на сопствениците на фабриката, за Фени да одлучува друг суд. Така, стечајната постапка се враќа во Велес.

Синдикатот на „Фени“: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

+инфо - 16.11.2017

Претседателот на синдикатот на „Фени“, Палитов информираше дека по сите постапки, најверојатно ќе се одреди пак ново рочиште наредната недела. Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната ...

За стечај на „Фени“ ќе одлучува судот во Велес, Врховен го одби барањето за негово изземање

Макфакс - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Велешкиот суд ќе одлучува за можноста за стечај на „Фени индустри“

Фактор - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како неосновано.

Француско – израелски конзорциум заинтересиран за „Фени“

Нетпрес - 17.11.2017

Француско – израелски конзорциум веќе два дена преговара со доверители на Фени за превземање на комбинатот, објави Сител телевизија. Според информациите фирмата имала сериозни намери за Фени и по средбата со банките планира да се сретне и со ...

Врховен одлучи постапката за „Фени“ да ја продолжи судот во Велес

+инфо - 16.11.2017

Бугарската компанија „Енекод“ која смета дека е сопственик на „Фени“ побара изземање на Велешкиот суд од постапката. Врховниот суд го одби барањето на бугарската компанија „Енекод“ за изземање на Велешкиот суд од постапката за проценка дали ...

Врховен одлучи постапката за „Фени“ да ја продолжи судот во Велес

Newsroom - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето на бугарската компанија „Енекод“ за изземање на Велешкиот суд од постапката за проценка дали компанијата „Фени“ треба да оди во стечај. Судот денеска оцени дека е неоснован предлогот на ФЕНИ индустри АД Кавадарци за ...

Врховниот суд го одби барањето на бугарската фирма Енекод

Канал 77 - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за стечајната постапка за кавадаречкиот комбинат Фени индустри. Целиот текст можете да го прочитате на ...

Назначени нови директори на хотелот Молика и кампот Ливадиште

еМагазин - 13.12.2017

Николче Кароски е назначен за раководител на Друштво за туризам, угостителство, рекреација и спорт ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје Подружница Молика Битола. Тој доаѓа на местото на Никола Шајновски кој досега раководеше со хотелот Молика во Битола.

Косовски „Фероникели“ се распаѓа по сценариото на кавадаречки „Фени“, и таму директор бил Миракхмедов

Вечер - 17.11.2017

„Фероникели“ од Косово, која исто како и „Фени индустри“ е дел од групацијата „Кунико рисорсис“, се распаѓа по исто сценарио како и кавадаречкиот металуршки комбинат, забележаа вработени во „Фени“.

Зошто „ФЕНИ“ не е на листата на најголеми должници на УЈП објавена пред 5 дена?

Фактор - 16.11.2017

Управата за јавни приходи (УЈП) одби да одговори на прашањата на „Фактор“ во врска со информацијата што беше објавена деновиве дека „ФЕНИ Индустри“ должи над 5 милиони евра за данови на УЈП.

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Курир - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

За стечај на „Фени“ ќе одлучува судот во Велес, Врховен го одби барањето за негово изземање

Вечер - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Стечајната постапка за „Фени“ останува во Основниот суд во Велес

МКД - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето на бугарската компанија „Енекод" за изземање на Велешкиот суд од постапката за проценка дали компанијата „Фени" треба да оди во стечај. Судот оцени дека е неоснован предлогот на „Фени индустри“ АД Кавадарци за ...

Велешкиот суд ќе одлучува за ФЕНИ,Врховен го одби барањето за изземање

Нова ТВ - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето на бугарската компанија „Енекод“ за изземање на Судот во Велес од постапката за проценка дали компанијата ФЕНИ треба да оди во стечај. Судот денеска оцени дека е неоснован предлогот на ФЕНИ индустри АД Кавадарци за ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

24 Вести - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Косовски „Фероникели“ се распаѓа по сценариото на кавадаречки „Фени“, и таму директор бил Миракхмедов

Орбис - 17.11.2017

„Фероникели“ од Косово, која исто како и „Фени индустри“ е дел од групацијата „Кунико рисорсис“, се распаѓа по исто сценарио како и кавадаречкиот металуршки комбинат, забележаа вработени во „Фени“.

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Либертас - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

За стечај на „Фени“ ќе одлучува судот во Велес, Врховен го одби барањето за негово изземање

Кајгана - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

Телма - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Косовски „Фероникели“ се распаѓа по сценариото на кавадаречки „Фени“, и таму директор бил Миракхмедов

Точка - 17.11.2017

„Фероникели“ од Косово, која исто како и „Фени индустри“ е дел од групацијата „Кунико рисорсис“, се распаѓа по исто сценарио како и кавадаречкиот металуршки комбинат, забележаа вработени во „Фени“.

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Сител - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

За стечај на „Фени“ ќе одлучува судот во Велес, Врховен го одби барањето за негово изземање

Орбис - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

А1 On - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Press24 - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

За стечај на „Фени“ ќе одлучува судот во Велес, Врховен го одби барањето за негово изземање

Точка - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

Сител - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

А1 On - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

Врховен го одби барањето, па судот во Велес ќе одлучува за „Фени“

Денар - 16.11.2017

Врховниот суд го одби барањето за изземање на Велешкиот суд во одлучувањето за можноста за стечај на „Фени индустри“. Судскиот процес за металуршкиот комбинат ќе продолжи во Основнот суд во Велес, а барањето за делегирање друг суд е отфрлено како ...

Стечајната постапка за „Фени“ останува кај Основниот суд- Велес

МРТ - 16.11.2017

Ваквата одлука ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на „Фени индустри“... Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на „Фени индустри“ АД Кавадарци.

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Канал5 - 16.11.2017

- Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

ТВ21 - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Слободен Печат - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

Стечајната постапка за ФЕНИ останува кај Основниот суд во Велес

Локално - 16.11.2017

Основниот суд Велес останува надлежен за водење на стечајната постапка на ФЕНИ индустри АД Кавадарци. Ваквата одлука вчера ја донесе Врховниот суд на Република Македонија откако го одби како неоснован предлогот на ФЕНИ индустри за определување друг ...

Синдикат на „Фени“: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Стандард - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Локално - 16.11.2017

Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска претседателот на Синдикалната организација при комбинатот „Фени индустри” Ѓоре Палитов, откако Врховниот суд одлучи надлежноста околу покренатата стечајна постапка да остане во судот ...