TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ученици од приватното средно училиште „Јахја Кемал“ ќе учествуваат на меѓународен шампионат по роботика

Мета - 11.06.2021

Тим од ученици од ПСУ „Јахја Кемал“ од Тетово ќе ја претставуваат Република Северна Македонија на шампионатот во роботика FLL-2021 (First Lego League), соопштија од средното училиште. Оттаму им честитаат на нивните ученици и им посакуваат успех и ...

Ученици од ПСУ „Јахја Кемал” од Тетово на Меѓународно првенство во роботика

Бизнис Вести - 11.06.2021

Тим од ПСУ „Јахја Кемал” од Тетово ќе ја претставува Република Северна Македонија на Меѓународно првенство во роботика 2021 – International Robotics Championships FLL (First Lego League). Домаќин на шампионатот е Грција.

Ученици од ПСУ „Јахја Кемал“ од Тетово на Меѓународно првенство во роботика

MakPress - 11.06.2021

Тим од ПСУ „Јахја Кемал” од Тетово ќе ја претставува Република Македонија на Меѓународно првенство во роботика 2021 – International Robotics Championships FLL (First Lego League). Домаќин на шампионатот е Грција.