TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

TSMC оваа година почнува со производство на 3nm чипови

USB - 18.01.2021

Партнерот на Apple кој произведува чипови, TSMC е на прагот на производство од 3 nm, што се очекува да почне оваа година. Посериозни количини на 3nm чипови може да се очекуваат во втората половина на следната година.

Фабрики за автомобили мируваат, недостигаат чипови

Automedia - 17.01.2021

Фабрики на неколку автомобилски марки мораа да го запрат производството поради светскиот недостиг од компјутерски чипови. Honda, Volkswagen, Toyota се само неколку од големите автомобилски производители што мораа да стават дел од своите фабрики во ...

На пазарот има недостаток на чипови, дел е вина на Трамп

Телефони.мк - 17.01.2021

Фабриките за автомобили во САД и некои други делови од светот ќе мора на одредено време да го намалат или прекинат производството на автомобили. Причината не е намалена побарувачка за возила или пробивање на коронавирусот, туку во недостатокот на ...