TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дрво старо 110 години претворено во мала библиотека

Факултети - 11.01.2019

„Малата бесплатна библиотека“ е непрофитна организација чија цел е да ги инспирира луѓето и да им помогне да изградат општество охрабрувајќи ги да почнат размена на книги во нивното соседство.

Жена претвори старо дрво во библиотека

Локално - 11.01.2019

Дали живеете во убава куќа со голем двор? И дали имате сопствена библиотека, но не во дневната соба, туку на улица, веднаш до вашиот приватен автомобил? Една Американа која го посветила својот живот на книгите, може да се пофали со баш тоа.

(ВИДЕО) 100 годишно стебло претворено во библиотека

Алсат-М - 10.01.2019

Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека! Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до ...

Стогодишно стебло претворено во библиотека (ВИДЕО)

+инфо - 10.01.2019

Американката Шарли Армитаж Хауард дошла до креативна идеја, откако локалните власти одлучиле да го исечат старото дрво пред нејзиниот дом поради безбедносни причини. Со помош на непрофитната организација „Little Free Library“, успеале да го ...

Оваа жена го претворила дрвото старо 110 години во мала библиотека за соседството!

Среќа.mk - 10.01.2019

Иако живееме во модерно време со пристап до знаење од секаков вид само со кликнување на посакуваната содржина, сѐ уште постои нешто магично и важно во врска со книгите. Непрофитната организација Little Free Library помага при зачувувањето на љубовта ...

[Фото] Стогодишно исечено дрво стана мала бесплатна библиотека

Радио МОФ - 09.01.2019

Благодарение на непрофитната „ Little Free Library “(Мала бесплатна библиотека), семејство во Ајдахо успeа да направи библиотека во својот двор, издлабена во 100-годишниот труп на дрво кое морало да биде исечено.

ВИДЕО: Сто годишно стебло претворено во библиотека

Студенти - 10.01.2019

Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека! Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до ...

Стогодишно исечено дрво стана мала библиотека

Окно - 10.01.2019

Благодарение на непрофитната организација „Little Free Library“(Мала бесплатна библиотека), семејство во Ајдахо успeа да направи библиотека во својот двор, издлабена во 100-годишниот труп на дрво кое морало да биде исечено.