TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пацоли ја обвини Русија дека ѝ помага на Србија околу повлекувањето на признавањата

МКД - 11.09.2019

Бецет Пацоли во интервју за американскиот портал Аксиос кажа дека Косово би можело да се откаже од царините и ја обвини Русија дека ѝ помага на Србија во настојувањата да ги убеди африканските држави да го повлечат дипломатското признавање на Косово.

Пацоли: Косово мора да сфати дека Србија нема целосно да го признае ако не добие нешто за возврат

Слободен Печат - 11.09.2019

Пацоли ја обвинил Русија дека и помага на Србија во обидите да ги убедат африканските држави да повлечат дипломатско признавање на Косово. Косовскиот министер за надворешни работи во заминување, Беџет Пацоли, изјави дека Косово би можел да се откаже ...