TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Перу пронајдена мумија од периодот пред цивилизацијата на Инките/видео

Вечер Прес - 29.11.2021

Перуанските археолози ја пронајдоа мумијата пред цивилизацијата на Инките, во добра состојба во археолошкиот комплекс Кахамарки, кој се наоѓа источно од Лима. Мумифицираните останки припаѓаат на поединец од културата што се развила помеѓу брегот и ...

Археолозите во Перу пронајдоа мумија која се проценува дека е стара околу 800 години

Во Центар - 28.11.2021

Тим експерти пронашле мумија на брегот на Перу, за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, изјави еден од археолозите кои учествувале во ископувањето. Мумифицираните останки припаѓаат на личност од култура која се развила помеѓу брегот и ...

Перу, група археолози открија тело на мумија

Алсат-М - 28.11.2021

Група археолози во Перу открија тело на мумија, стара можеби 800-1200 години. Оваа мумија од времето на Инките е откриена во археолошкиот комплекс источно од Лима. Мумијата била пронајдена во собрана положба и врзана со јажиња по целото тело.

Во Перу пронајдена мумија стара 800 години

4NEWS - 28.11.2021

Тим експерти пронашле мумија на брегот во централниот дел на Перу, за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, изјавил еден од археолозите кои учествувале во ископувањето. Питер Ван Дален Луна од Државниот универзитет во Сан Маркос изјави ...