TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекорди на факултетите: За 19 години - 14 000 помалку студенти

Окно - 18.01.2020

Годинава на насоката наставна хемија при Природно-математички факултет во Скопје се запишал само еден студент. Додека на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинија Први„ во Скопје имало само 12 бруцоши, што е досега најмала бројка на ...

14.000 помалку студенти за 19 години – Бројот на студенти опаѓа, а на факултети расте

Радио МОФ - 18.01.2020

Годинава на насоката наставна хемија при Природно-математички факултет во Скопје се запишал само еден студент. Додека на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинија Први„ во Скопје имало само 12 бруцоши, што е досега најмала бројка на ...

За 19 години, 14.000 студенти помалку – Бројот на студенти опаѓа, а на факултети расте

Frontline - 18.01.2020

Додека на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје имало само 12 бруцоши, што е досега најмала бројка на запишани студенти на овие студии. Пред само три години оваа бројка била три пати поголема, анализира „Инбокс 7“.

Академски егзодус во Македонија – расте бројот на факултети, а на студенти опаѓа

Курир - 18.01.2020

Годинава на насоката наставна хемија при Природно-математички факултет во Скопје се запишал само еден студент. Додека на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинија Први„ во Скопје имало само 12 бруцоши, што е досега најмала бројка на ...

Драстичен пад на бројот на студенти на факултетите

Нетпрес - 18.01.2020

Годинава на насоката наставна хемија при Природно-математички факултет во Скопје се запишал само еден студент, додека на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје имало само 12 бруцоши, што е досега најмала бројка на ...