TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Солески со прашањата за нашата (не)грижа за локалитетите - чувари на нашиот континуитет

Р.С.Европа - 22.09.2022

„Керамикум во мермер“ е насловен мултимедијалниот проект на македонскиот уметник Емил Солески чија премиерна презентација ќе се случи оваа сабота, на 24 септември, од 11 до 13 часот, во Неолитскиот локалитет – Залив на коските, во Охрид.

Емил Солески овој викенд ќе го претстави уникатниот мултимедијален проект „Керамикум во мермер“ во Залив на коските

Република - 21.09.2022

Емил Солески овој викенд пред македонската јавност ќе се претстави со својот уникатен Мултимедијален проект „КЕРАМИКУМ ВО МЕРМЕР“ во Неолитскиот локалитет -Залив на коските, Охрид. Овој мултимедијален проект ја има во фокус куќата-ЖЕЛБЕНИК како ...

„Керамикум во мермер“ – мултимедијален проект за ликовниот израз во неолитот од Емил Солески

Радио МОФ - 21.09.2022

Уметникот Емил Солески овој викенд преку изложба, филмска проекција и презентација ќе го претстави својот мултимедијален проект „Керамикум во мермер“. Во рамки на промоцијата што ќе се одржи во сабота (24 септември) во неолитскиот локалитет Заливот ...

Уникатен мултимедијален проект на Емил Солески – „КЕРАМИКУМ ВО МЕРМЕР“

Екран - 21.09.2022

Нашиот реномиран уметник Емил Солески овој викенд пред македонската јавност ќе се претстави со својот уникатен Мултимедијален проект „КЕРАМИКУМ ВО МЕРМЕР” loading... Неолитски локалите-Залив на коските, Охрид Презентација: 24.09.2022 од 11:00 до ...