TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ГЛАДЕН МАРИЧИЌ ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ БЕЗ ПРАВО НА ВЕТО СОНУВА Ни во втора лига ни во потсојуз Македонија не влегува брзо и ...

+инфо - 31.01.2023

Две сериозни тинк-тенк организации се борат против правото на вето што го имаат земјите членки на ЕУ. Идејата новите членки да се примат без право на вето и без право на избор на комесар, за која проговори министерот Бојан Маричиќ, не треба да се ...

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Фокус

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Кајгана

Маричиќ: Вреди да се разгледа идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

360 степени

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Press24

Маричиќ: Треба да се разгледа идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

365

БРЗ ВЛЕЗ ВО ЕУ СО ЗАМРЗНАТО ПРАВО НА ВЕТО Маричиќ вели дека идејата вреди да се разгледа

+инфо

Во Центар Опсервер Вечер Прес Независен MakPress Вечер Прес

Маричиќ: Реформите, политичкиот дијалог и користењето на европските фондови се пресудни

Канал5 - 30.01.2023

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ во своето обраќање на годишната конференција „Година на нови можности“ рече дека 2022 година е најуспешната година на европските интеграции.

Маричиќ не гледа реална можност во заканите за вето од Бугарија

Р.С.Европа

Маричиќ: Немаме веќе изговори дека некој не блокира на патот кон ЕУ, колку побрзо ги направиме уставните измени, толку побрзо ќе се движиме напред

Zoom

Маричиќ: Реформите, политичкиот дијалог и користењето на европските фондови пресудни за процесот на преговори со ЕУ

А1 On

Маричиќ: Реформите, политичкиот дијалог и користењето на европските фондови пресудни за процесот на преговори со ЕУ

ТВ21

Маричиќ: Реформите, политичкиот дијалог и користењето на европските фондови пресудни за процесот на преговори со ЕУ

4NEWS

Маричиќ: Реформите, политичкиот дијалог и користењето на европските фондови пресудни за преговори со ЕУ

Макфакс

Centar Курир Република Точка

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Centar - 30.01.2023

„Постојат идеи кои се презентирани од некои организации, аналитичари и тинк-тенкови особено од Париз и Виена. Има поединци кои ја промовираат идејата да се даде поскорешен датум за членство на државите од Западен Балкан, но со одредени нетипични ...

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Либертас

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Zoom

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

Бриф

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

ТВ21

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

4NEWS

Маричиќ: Вредна е за разгледување идејата за брз влез во ЕУ со замрзнато право на вето

24Инфо

Слободен Печат

Маричиќ: 2022 е најсупешна година во евроинтеграциите по кандидатскиот статус

Centar - 30.01.2023

„Изминатата 2022 година е најуспешна година на европските интеграции по добивањето на кандидатскиот статус во 2005 година. Клучна пресвртница во нашите односи со ЕУ“ изјави вицепремиерот за европски прашња, Бојан Маричиќ на годишната конференција ...

Маричиќ: Немаме веќе изговори дека некој не блокира на патот кон ЕУ

Centar

Маричиќ: Немаме веќе изговори дека некој не блокира на патот кон ЕУ

24Инфо

Маричиќ: 2022 е најуспешна година во евроинтеграциите по кандидатскиот статус

Локално

Маричиќ: 2022 е најсупешна година во евроинтеграциите по кандидатскиот статус

Frontline

Маричиќ: 2022 е најсупешна година во евроинтеграциите по кандидатскиот статус

24Инфо

Маричиќ: 2022 е најсупешна година во евроинтеграциите по кандидатскиот статус

CivilMedia

Либертас Press24