TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ХАОС! Доаѓа соларна олуја: Ќе трае три дена, а кога ќе почне задолжително исклучете ги овие уреди да ...

Слободен Печат - 11.09.2019

Соларната олуја ќе почне на 27 септември и ќе трае до 29 септември. Тридневна магнетна олуја ќе ја погоди нашата планета кон крајот на септември, објави астрономската лабораторија на институтот за физика на Руската академија на науките.

Земјата под закана од силна соларна бура

Кумановски м. - 11.09.2019

Соларната бура ќе започне на 27 септември, а ќе заврши на 29 септември. Во текот на првите два дена нарушувањето на магнетосферата на Земјата ќе биде посилно, со категорија Г2, а на третиот ден ќе се ослабне интензитетот на сончевата бура, тврдат од ...

Земјата ќе ја погоди силна соларна бура на крајот на овој месец

Скопје24 - 11.09.2019

Тридневна магнетна бура ќе ја погоди нашата планета кон крајот на септември, објави астрономската лабораторија на Институтот за физика на Руската академија за науки. Соларната бура ќе започне на 27 септември, а ќе заврши на 29 септември.

Земјата ќе ја погоди силна соларна бура на крајот на овој месец

Вечер - 11.09.2019

Тридневна магнетна бура ќе ја погоди нашата планета кон крајот на септември, објави астрономската лабораторија на Институтот за физика на Руската академија за науки. Соларната бура ќе започне на 27 септември, а ќе заврши на 29 септември.