TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стоплување меѓу Софија и Скопје – Захариева: Со државата го признавме јазикот

ТВ21 - 25.06.2017

Со признавањето на македонската држава, Бугарија го призна и македонскиот јазик, вели во интервју за БТВ, шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева. Прашана дали Бугарија ќе прифати постоење на македонскиот јазик како посебен, нешто ...

Захариева: Нема никаков спор околу македонскиот јазик

Телма - 25.06.2017

Бугарија го признава македонскиот јазик преку признавање на македонската држава и македонскиот Устав во кој е наведен јазикот. Ова го кажа бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи Екатерина Захариева во телевизиско интервју, ...

Захариева: Бугарија го признава македонскиот јазик

Нова ТВ - 25.06.2017

Екатерина Захариева, бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, во интервју на националната телевизија „БТВ“, изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на ...

Захариева: Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик

24 Вести - 25.06.2017

Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик , изјави бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева. Во интервју за бугарската телевизија БТВ, Захариева изјави дека посетата на ...

Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик

Канал5 - 25.06.2017

Бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија.

Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик

Макфакс - 25.06.2017

Бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија.

Захариева: Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик

Стандард - 25.06.2017

Министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева, во интервју за БТВ изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија.

Захариева: Никој не ја негира историјата на Македонија, ниту на Бугарија

Мета - 25.06.2017

Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија, изјави шефицата на бугарската дипломатија и вицепремиерка, Екатерина Захариева, додавајќи дека не гледа ништо спорно со ...

ВИДЕО: Министерката за надворешни работи на Бугарија го признава македонскиот јазик согласно Уставот на Македонија!

Фокус - 25.06.2017

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи на Република Бугарија, Екатерина Захариева во интервју за бугарската приватна национална телевизија БТВ, зборуваше за дводневната посета на македонскиот премиер Зоран Заев во Бугарија.

Захариева: Ја признаваме Македонија и го признавме и македонскиот јазикот

Локално - 26.06.2017

Со признавањето на македонската држава, Бугарија го призна и македонскиот јазик, вели во интервју за БТВ, шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева. Прашана дали Бугарија ќе прифати постоење на македонскиот јазик како посебен, нешто ...

Захариева: Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик

Бриф - 25.06.2017

Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик , изјави бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева. Во интервју за бугарската телевизија БТВ, Захариева изјави дека посетата на ...

Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик

Кајгана - 25.06.2017

Бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија.

Захариева: Никој не ја негира историјата на Македонија, ниту на Бугарија (ВИДЕО)

+инфо - 25.06.2017

Посетата на Зоран Заев претставува затоплување на односите со Бугарија, изјави шефицата на бугарската дипломатија Екатерина Захариева. Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик во согласност со Уставот на ...

ВИДЕО: Министерката за надворешни работи на Бугарија го признава македонскиот јазик согласно Уставот на Македонија!

Либертас - 25.06.2017

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи на Република Бугарија, Екатерина Захариева во интервју за бугарската приватна национална телевизија БТВ, зборуваше за дводневната посета на македонскиот премиер Зоран Заев во Бугарија.

Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик

Фактор - 25.06.2017

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи на Република Бугарија, Екатерина Захариева во интервју за бугарската национална телевизија БТВ околку признавањето на македонскиот јазик, рече дека не гледа никаков спор, туку потенцираше дека ...

(ВИДЕО) Захариева: Со признавањето на македонската држава, Бугарија го признава и македонскиот јазик

Локално - 25.06.2017

Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик во согласност со Уставот на Република Македонија, изјави шефицата на бугарската дипломатија и вицепремиерка, Екатерина Захариева, додавајќи дека не гледа ништо спорно ...

Захариева: Бугарија не ја негира историјата на Македонија

Слободен Печат - 25.06.2017

Со признавањето на македонската држава, Бугарија го прознава и македонскиот јазик, во согласност со Уставот, изјавила Екатерина Захариева. Захариева е шефица на бугарската дипломатија и вицепремиерка, која не гледа ништо спорно во признавањето на ...

Захариева: Со признавањето на државата, Бугарија го признава и македонскиот јазик

МКД - 25.06.2017

Нема ништо спорно. Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија. Никој не ја одрекува историјата на Македонија, ниту на Бугарија, изјави Екатерина Захариева, министерка за ...

Бугарската министерка за надворешни работи: Бугарија го признава македонскиот јазик

еМагазин - 25.06.2017

Бугарија со признавањето на македонската држава, го признава и македонскиот јазик согласно Уставот на Република Македонија, изјави шефицата на бугарската дипломатија и вицепремиерка, Екатерина Захариева, додавајќи дека не гледа ништо спорно со ...