TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стопанска банка: Од акумулираната добивка 40 милиони евра наместо кај акцонерите, одат во основен капитал

Пари - 28.02.2024

Дел од акумулираната добивка на Стопанска банка Скопје, во износ од речиси 40 милиони евра, нема да биде поделен меѓу акционерите како дивиденда, туку останува како основен капитал. Овој предлог треба да биде потврден на претстојното акцонерско ...

КАКО СЕ ПРАВИ ДОБИВКА ОД ДВА МИЛИОНИ ЕВРА, НО И СЕ ИНВЕСТИРА ВО НОВИ ОБЈЕКТИ - акционерите на „Скопски пазар“ го имаат ...

Фактор - 28.02.2024

Како се прави добивка од два милиони евра годишно покажа скопската компанија која управува со зелените пазари во земјава. „Скопски пазар“ го објави својот Биланс на успех за минатата година, а тој покажува дека ова акционерско друштво, чии ...

Коцките се наместија! Ќе ги огрее ли екстра дивиденда акционерите на „Стопанска банка Скопје“?

Фактор - 28.02.2024

По тригодишен пост доаѓа ли време за обилна дивиденда за акционерите во „Стопанска банка Скопје“? Клучниот услов е исполнет: банката префрли во капитал 40 милиони евра кои досега беа расположливи за поделба на дивиденда.

Македонијатурист со драстичен раст на добивката

еМагазин - 28.02.2024

Македонијатурист АД Скопје лани од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност, како и од други споредни дејности остварил добивка од 96,39 милиони денари, која е неколкукратно зголемена во однос на 2022 година, кога изнесувала ...

СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ СО ВАЖНА ОДЛУКА - 40 милиони евра нема да одат за дивиденда, туку за развој на банката

Фактор - 27.02.2024

На седницата на Собранието на акционери што ќе се одржи на 28 март годинава, Стопанска банка Скопје треба да донесе одлука за прераспределба на дел од акумулираната добивка во добивка ограничена за распределба на акционерите.

Современ дом лани со зголемена добивка

еМагазин - 27.02.2024

Современ дом АД Прилеп лани остварил нето добивка од 20.655 илјади денари и споредбено со истиот период од минатата година истата е зголемена за 16%, информираат од таму преку Вкупните приходи за овој период изнесуваат 129.647 илјади денари и се ...

Скопски пазар лани работел со добивка

еМагазин - 27.02.2024

Скопски пазар АД Скопје лани остварил нето добивка од 120.490 илјади денари, информираат од таму преку Остварените вкупни приходи за овој период изнесуваат 379.599 илјади денари и во споредба со остварените во истиот период во 2022 година бележат ...

Велешки „Димко Митрев“ лани со намалена добивка

еМагазин - 27.02.2024

Димко Митрев АД Велес лани остварил нето добивка од 188 илјади денари и во однос на истиот период од претходната година истата е помала за 256%, информираат од таму преку -Имено во пресметковниот период е остварен вкупен приход од 296.378 илјади ...

Раде Кончар – апаратна техника лани со зголемена добивка

еМагазин - 27.02.2024

Раде Кончар – апаратна техника АД Скопје лани остварил нето добивка од 30.323.598 денари, информираат од Друштвото преку . Претходната година добивката на Друштвото изнесуваше 8.534.895 денари.

Стопанска банка Скопје нема да дели дивиденда

еМагазин - 28.02.2024

На денешното Собрание на акционери на Стопанска банка АД Скопје една од предлог-одлуките на дневниот ред е прераспределбата на акумулираната добивка, соопшти Банката преку Според истата Собранието на акционери ја одобрува прераспределбата на дел од ...