TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Мета - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој што престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Спојувањето на банките ќе ја подобри ефикасноста, смета ММФ

Фактор - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветно поставена. Банкарскиот систем е здрав, но требаат додатни напори за ублажување на кредитниот ризик, а треба да се зголемат и депозитите во денари. Ова меѓу другото, стои и во најновиот извештај на ММФ за земјава, кој ...

СТИГНАА ПРВИТЕ КРИТИКИ ОД ММФ - за прогресивниот данок, пензиите, минималната плата...

Фактор - 18.11.2019

Стигнаа првите критики до Владата од Меѓународниот монетарен фонд, иако искажани во дипломатски манир. Напуштањето на прогресиовниот данок и зголемувањето на платите во администрацијата и на пензиите, што се планира од идната година би можеле да ги ...

ММФ: Економскиот раст во Северна Македонија ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

А1 On - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Телма - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Сител - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ:Економскиот раст во Северна Македонија ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

Кумановски м. - 18.11.2019

18 ноември 2019, Скопје – Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

MakPress - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

+инфо - 18.11.2019

Од ММФ посочуваат дека иако во последниве две децении растот беше солиден, тој не беше доволен за да може значително да го стесни големиот јаз во доходот помеѓу ЕУ и Македонија. Порачуваат дека за да се забрза изеднвачувањето на приходите, од ...

ММФ: Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година

Локално - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Сител - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

Слободен Печат - 18.11.2019

Според ММФ се очекува економскиот раст да забрза следната година, и го проектираат на 3,4 отсто, што е подобрување на проекцијата за 0,3 процентни поени во однос на пролетната проекција. Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, ...

ММФ: Економијата со солиден раст, банкарскиот систем е здрав-реформите да продолжат

Нова ТВ - 18.11.2019

Со силна посветеност, властите го оживејаа интензитетот на реформите во последниве години. Клучните институционални реформи, како и оние од областа на управувањето ја покажаа посветеноста да се справат со долгогодишните предизвици.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Канал5 - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

CivilMedia - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Денар - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

+инфо - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Сител - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Бриф - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Од суштинско значење е да се остане на патот на реформите

iPortal - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав

Press24 - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Либертас - 18.11.2019

– Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Македонската економија влезе во период на раст, но клучно е да продолжат реформите

Фокус - 18.11.2019

Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза, но од суштинско значење е да се остане на патот на реформата со цел дополнително да се зајакне отпорноста на економијата на шокови и трајно да се зголеми ...

ММФ препорачува да се остане на патот на реформите

Р.С.Европа - 18.11.2019

Тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во Македонија заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија порачува дека е важно да се остане на патот на реформите, со цел дополнително да се подобри ...

Банкарскиот систем е здрав, добро капитализиран и ликвиден, смета ММФ

Локално - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Бизнис Вести - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Одложување на прогресивниот данок, Мој ДДВ, зголемување на минималната плата, пензиите: Стигнаа критики од ММФ

Република - 18.11.2019

Во последните години властите го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година, укажува Меѓународниот монетарен ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Опсервер - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Опсервер - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Опсервер - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Нетпрес - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Вечер Прес - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Минималната плата се зголемува брзо, во споредба со продуктивноста на трудот

MakPress - 18.11.2019

Во завршната изјава на Мисијата тие наведуваат дека по долготрајната политичка криза, македонската економијата влезе во период на солиден раст и стабилност. Се вели дека се очекува растот дополнително да зајакнува во текот на оваа година, придвижен ...

ММФ: Банкарскиот систем е здрав, добро капитализиран и ликвиден

MakPress - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Монетарната политика соодветна, економскиот раст ќе се забрза

МКД - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во земјава заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економијата со солиден раст, кој се очекува да забрза во 2020 година

Вечер Прес - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Макфакс - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

CivilMedia - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав

Вечер Прес - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.