TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сивата економија „јаде“ 20 отсто од БДП

24 Вести - 05.06.2014

Над 100 милиони евра црни пари завршуваат во сивата економија. Со стапка на сива економија од 20 отсто од БДП, Македонија е во групата на земји во кои нивото на сивата економија е над европското.

Работата на црно ја поткопува македонската економија

Телма - 05.06.2014

Работата на црно и натаму останува еден од главните проблеми кој ја поткопува македонската економија. Според последните мерења, нивото на сивата економија во земјава надминува 20 отсто од БДП.

Подобрената деловна клима ја намали скриената економија

МРТ - 05.06.2014

Тенденција на намалување на скриената економија во земјава. Во последните десетина години од 45 насто е намалена на 20. Иако над просечното ниво од 15 насто, Македонија успешно се справува со овој ...

Конференција за скриената економија во Македонија

24 Вести - 05.06.2014

Со стапка на сива економија од 20 отсто, Македонија е за неколку проценти над европскиот просек, но подобра од земјите во регионот, покажува проектот за мониторирање на скриената економија во ...

Македонија на четврто место од земјите во кои царува сивата економија

+инфо - 05.06.2014

Македонија со 20 отсто учество на сивата економија во домашниот бруто производ (БДП) е во групата земји во кои сивата економија е распространета повеќе од европскиот просек и треба дополнително да ја ...

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Телеграф - 05.06.2014

Сивата економија е најзастапена во трговијата, потоа следуваат индустријата, земјоделството, туризмот и градежништвото Сивата економија во Македонија, која според надлежните институции изнесува околу ...

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Канал5 - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за скриената економија во Македонија

Република - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

На пазарот на црно во Македонија се „вртат“ над 100 милиони евра

еМагазин - 05.06.2014

Над 100 милиони евра завршуваат во сивата економија. Со стапка на сива економија од 20 отсто од БДП, Македонија е во групата на земји во кои нивото на сивата економија е над европското.

Над 100 милиони евра завршуваат во македонската сива економија

Либертас - 05.06.2014

Над 100 милиони евра завршуваат во македонската сива економија. Со стапка на сива економија од 20 отсто од БДП, Македонија е во групата на земји во кои нивото на сивата економија е над европското.

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Денешен - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за скриената економија во Македонија и зајакнување на јавно-приватниот дијалог

Денешен - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Lider - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за справување со скриената економија во Македонија

Курир - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

А1 On - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за скриената економија во Македонија

Алфа - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Сивата економија ќе се намали преку подобрување на деловната клима

Република - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија, која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за справување со скриената економија во Македонија

Вистина.мк - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Денар - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

КОНФЕРЕНЦИЈА: Скриената економија во Македонија

Телеграф - 05.06.2014

Претставници на граѓанските организации, академската заедница, работниците и работодавците ќе дискутираат за начините на мониторинг на неформалната (скриена) економија Центарот за истражување и ...

Со подобра деловна клима до намалена сива економија

Точка - 05.06.2014

Сивата економија во Македонија која според надлежните институции изнесува околу 20 проценти, споредено со останатите држави од регионот, е сведена на прифатливо ниво.

Конференција за скриената економија во Македонија и зајакнување на јавно-приватниот дијалог

Денар - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Конференција за скриената економија во Македонија

Lider - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Конференција за скриената економија во Македонија и зајакнување на јавно-приватниот дијалог

А1 On - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.

Зајакнување на јавно – приватниот дијалог со цел справување со скриената економија

Бизнис Инфо - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно – приватниот дијалог.

Конференција за скриената економија во Македонија и зајакнување на јавно-приватниот дијалог

Сител - 05.06.2014

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) денеска ќе одржи конференција на тема „Справување со скриената економија во Македонија: зајакнување на јавно-приватниот дијалог“.