TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ништо од поддршката за Украина во НАТО без потписот на Бугарија

МКД - 03.10.2022

Претседателот на Бугарија Румен Радев одби да го потпише целосниот текст на декларацијата на деветте земји од Источна Европа. Тој тоа го одбил поради членот во кој се дава поддршка на влезот на Украина во НАТО, соопшти кабинетот на бугарскиот ...

Радев не ја поддржа декларацијата за членство на Украина во НАТО

Макфакс - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Бугарија не го поддржа идното членство на Украина во НАТО

4NEWS - 03.10.2022

9 земји од Централна и Источна Европа со заедничка декларација го поддржаа идниот пристап на Украина во НАТО. Меѓу нив не се Унгарија и Бугарија. По истрагата на „Дондуков 2“, тие прецизираа дека Бугарија ги поддржува другите позиции во документот – ...

Радев одби да ја потпише декларацијата за членство на Украина во НАТО

Локално - 03.10.2022

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ на Бугарија, Румен Радев, одбил да го потпише целокупниот текст на декларацијата на деветте земји од Источна Европа поради делот со кој се поддржува влезот на Украина во НАТО, соопшти прес-службата на бугарскиот претседател.

Радев не прифаќа членство на Украина во НАТО

Press24 - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев не прифаќа членство на Украина во НАТО

Република - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев не го поддржува членството на Украина во НАТО

Денешен - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Бугарија официјално објави: Радев не прифаќа членство на Украина во НАТО

Курир - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев не ја поддржа декларацијата за членство на Украина во НАТО

Точка - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев одби да ја потпише декларацијата за членство на Украина во НАТО

Канал5 - 03.10.2022

Бугарскиот претседател Румен Радев одби да ја потпише декларацијата за членство на Украина во НАТО. Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од централна и ...

Радев не ја поддржа декларацијата за членство на Украина во НАТО

Н.Македонија - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев не прифаќа членство на Украина во НАТО

Либертас - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Бугарија објави официјален став: Радев не прифаќа членство на Украина во НАТО

Нетпрес - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев вели НЕ за членство на Украина во НАТО

Фактор - 03.10.2022

Бугарија не го поддржа идното членство на Украина во НАТО. 9 земји од Централна и Источна Европа со заедничка декларација го поддржаа идниот пристап на Украина во НАТО, но меѓу нив не се Унгарија и Бугарија.

Радев не ја поддржа декларацијата за членство на Украина во НАТО

24Инфо - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Радев не ја поддржа декларацијата за членство на Украина во НАТО

MTM - 03.10.2022

Бугарското претседателство објави официјален став за одбивањето на шефот на државата Румен Радев да ја поддржи декларацијата на деветмина негови колеги од Централна и Источна Европа за поддршка на интегритетот на Украина и нејзиниот прием во НАТО.

Претседателот на Бугарија одбива да ја потпише декларацијата за членство на Украина во НАТО

Опсервер - 04.10.2022

Претседателот на Бугарија Румен Радев одби да го потпише целиот текст на декларацијата на деветте источноевропски земји поради член со кој се поддржува влезот на Украина во НАТО, соопшти прес-службата на бугарскиот претседател.

Румен Радев одбива да ја потпише декларацијата за членство на Украина во НАТО

А1 On - 04.10.2022

Претседателот на Бугарија Румен Радев одби да го потпише целиот текст на декларацијата на деветте источноевропски земји поради член со кој се поддржува влезот на Украина во НАТО, соопшти прес-службата на бугарскиот претседател.