TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како Земјата официјално го доби петтиот океан

Денар - 19.06.2021

Планетата Земја, сепак, има пет океани, а не четири како што учевме досега. За тоа одлучи National Geographic Societyо, кој Јужниот океан, морето околу Антарктикот, кое одлучи да го наведе заедно со океаните што досега ги знаевме – Атлантски, Тихи, ...

Планетата Земја официјално го доби својот петти океан

Таратур - 18.06.2021

Планетата Земјата минатата недела и официјално го доби својот петти океан откако неговото постоење беше признато и потврдено од страна на научниците. По Арктичкиот, Атлантскиот, Индискиот и Пацификот, сега е признат и Јужниот океан.