TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија падна 23 места на листата на најиновативни економии во светот

Телма - 12.07.2018

Македонија падна 23 места на листата на најиновативни економии во светот. Извештајот за 2018 кој ги анализира состојбите од 2017 година ја смести земјата на 84 место од 126 држави во светот.

Македонија на дното на Европа според иновативноста, со пад за 23 позиции од лани

Радио МОФ - 12.07.2018

Република Македонија е на 84-то место од 126 држави во светот според послединот Глобален индекс на иновации. Во споредба со минатогодишното рангирање Македонија има пад од 23 места и се наоѓа зад Азербејџан и Албанија, а пред Индонезија.

Еве ги најиновативните земји на светот за 2018 година

Факултети - 12.07.2018

Глобалниот индекс на иновации секоја година го издаваат Светската организација за интелектуална сопственост (WIPO), Универзитетот „Корнел“ и бизнис-школата INSEAD . Во годишниот извештај за 2018 година, Кина првпат се најде меѓу 20.

Македонија падна за 23 места подолу на листата на иновативни економии во светот

Вечер - 12.07.2018

Македонија падна 23 места на листата на најиновативни економии во светот. Извештајот за 2018 кој ги анализира состојбите од 2017 година ја смести земјата на 84 место од 126 држави во светот.

Кина стана дел од 20 најиновативни економии на светот

Н.Македонија - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Македонија на дното на Европа според иновативноста

Окно - 13.07.2018

Република Македонија е на 84-то место од 126 држави во светот според послединот Глобален индекс на иновации. Во споредба со минатогодишното рангирање, земјава има пад од 23 места и се наоѓа зад Азербејџан и Албанија, а пред Индонезија.

Кина влезе во 20 најиноватовни економии на светот

Вечер - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Кина влезе во 20 најиноватовни економии на светот

1tv - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Кина влезе во 20 најиноватовни економии на светот

А1 On - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Кина влезе во 20 најиноватовни економии на светот

CivilMedia - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Кина влезе во 20 најиноватовни економии на светот

Курир - 11.07.2018

Кина за првпат се најде меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД паднаа на шесто место, стои во извештајот Глобален индекс за иновации 2018. На прво место е Швајцарија, а по неа се Холандија, Шведска, Велика Британија и Сингапур.

Кина влезе во 20-те најиновативни економии, САД паднаа на шестото место

МКД - 11.07.2018

Кина за првпат влезе меѓу 20-те најиновативни економии, додека САД излегоа од певите пет на листата, се наведува во извештајот на Глобалниот индек на иновации 2018. На првото место е Швајцарија, а следат Холандија, Шведска, Британија и Сингапур.