TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова се има случено само три пати до сега, САД, Кина, Велика Британија и уште неколку држави координирано ги отвараат ...

Во Центар - 25.11.2021

Пред два дена, Соединетите Американски Држави објавија дека ќе ги стават на располагање стратешките нафтени резерви, околу 50 милиони барели. Вчера следуваше слична мерка која беше одобрена и од Кина, што укажува на моменталната глобална состојба ...

САД ќе продадат 32 милиони барели сурова нафта од 4 локации за SPR

Опсервер - 25.11.2021

ript> Соединетите Американски Држави започнаа аукција за 32 милиони барели сурова нафта од четири локации за стратешки нафтени резерви (SPR) кои ќе бидат испорачани помеѓу крајот на декември и април 2022 година, соопшти Министерството за енергетика ...

Ослободувањето на нафтените резерви засега има спротивен ефект

Локално - 25.11.2021

Пазарите реагираа спротивно на очекувањата од извештаите дека САД почнуваат да ослободуваат нафта од своите резерви, пренесе Ројтерс. Причината е што количините се под очекувањата на инвеститорите.

Нафтата драстично поскапе и покрај најавата за отворање на стратешките резерви

Пари - 25.11.2021

Цените на нафтата драстично пораснаа во вторникот откако американскиот претседател Џо Бајден најави дека САД ќе ослободат 50 милиони барели нафта од стратешките резерви во обид да ја намалат цената на нафтата и да ги намалат трошоците за енергија, ...

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Курир - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Нафтата во намалување на цената и очекување на одговорот на ОПЕК, за ослободувањето на резервите од САД

Опсервер - 25.11.2021

ript> Цените на нафтата се намалија, а инвеститорите чекаат да видат како главните производители реагираат на вонредното ослободување на сурова нафта од страна на големите земји потрошувачи дизајнирани да го разладат пазарот, иако податоците ...

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Бизнис Вести - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Независен - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Опсервер - 25.11.2021

ript> – Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Lider - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Дали вишокот нафта на пазарот ќе ја намали цената на горивата?

Фокус - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Вечер Прес - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг:ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Канал5 - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

ОПЕК очекува прекумерна понуда на нафта на пазарот

Локално - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

24Инфо - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

MakPress - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

ОПЕК: Нафтата ослободена од државните резерви ќе доведе до презаситеност на пазарот

Република - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта (ОПЕК), размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Денешен - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Зошто САД одлучија да ослободат нафта од своите резерви и дали тоа ќе помогне?

Денар - 24.11.2021

Администрацијата на Џо Бајден во вторникот (23-ти ноември) објави дека ослободува 50 милиони барели нафта од стратешките резерви во координирани напори со другите земји да ги намалат цените на горивото, според „The ​​Wall Street Journal“.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Бизнис Вести - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

MakPress - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Опсервер - 24.11.2021

– Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Бриф - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

НАФТЕНИОТ ПЛАН НА КИНА Пекинг ќе продава нафта и на прозиводителите и на купувачите

+инфо - 24.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта (ОПЕК) и нејзините сојузници, предводени од Русија, одлучија да го зголемат производството во декември за само 400.000 барели дневно, потврдувајќи го јулскиот план и предупредувајќи дека понудата ќе ја ...

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Вечер Прес - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Lider - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг ќе продава нафта од резервите, но според потребите

Независен - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеска портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

Опсервер - 24.11.2021

– Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

Вечер Прес - 24.11.2021

Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.