TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ескобар: Прашањето за јазикот и идентитетот на С.Македонија не е прашање за САД

Р.С.Европа - 05.08.2022

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан, Ескобар изјави дека С.Македонија спровела тешки реформи кон ЕУ и очекува земјата да продолжи со конструктивниот дијалог со соседите за што побрзо да се движи во пристапниот процес.

САД ќе бидат силен партнер во поддршката на Северна Македонија кон пристапување во ЕУ

Глас на Америка - 05.08.2022

Вашингтон ќе остане партнер и силен поддржувач на Северна Македонија во процесот на пристапување кон Европската Унија – уверуваат високи американски дипломати. Повикот до Скопје е, по надминувањето на бугарската блокада и почетокот на преговорите за ...

Ескобар: САД се силен партнер за поддршка на Северна Македонија за брзо пристапување во ЕУ

Во Центар - 05.08.2022

САД ќе ги поддржуваaт Северна Македонија и Албанија во нивните напори за реформи со цел процесот на евроинтеграција, што тие го започнаа, да се движи брзо, изјави денеска Габриел Ескобар, заменик-помошникот на државниот секретар на САД, задолжен за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

А1 On - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини не смее да биде „држава во држава“

Локално - 05.08.2022

Американскиот специјален пратеник за Западен Балкан, Габриел Ескобар изјави дека формирањето на Заедницата на општини со српско мнозинство во Косово не треба да е во спротивност со Уставот на Косово и да создава „држава во држава“.

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Курир - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Опсервер - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Телма - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Либертас - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Eскобар застана на страната на Србите на Косово

Република - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Lider - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

Вечер Прес - 05.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...

Ескобар: Заедницата на српските општини треба да се примени и за тоа мора да се разговара

MakPress - 06.08.2022

Американскиот пратеник за Западен Балкан и за дијалогот меѓу Белград и Приштина, Габриел Ескобар, денеска изјави дека мора да се спроведат сите претходно постигнати договори меѓу Србија и Косово, вклучително и Заедницата на српски општини и дека за ...