TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен нов слој на Земјата, можни нови сознанија за движењата на тектонските плочи што предизвикуваат земјотреси

Курир - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата – зафаќа речиси половина од нашата планета

Опсервер - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата, можни нови сознанија за движењата на тектонските плочи што предизвикуваат земјотреси

Пулс24 - 08.02.2023

Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата. Откритието би можело да доведе до нови сознанија за движењата на тектонските плочи, што предизвикуваат земјотреси, создавале планини, но и придонеле за обликување на хемиските ...

Откриен нов слој на Земјата – зафаќа речиси половина од нашата планета

24Инфо - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата - зафаќа речиси половина од нашата планета

MakPress - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата, можни нови сознанија за движењата на тектонските плочи што предизвикуваат земјотреси

Независен - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата - зафаќа речиси половина од нашата планета

Канал5 - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.

Откриен нов слој на Земјата – зафаќа речиси половина од нашата планета

Н.Македонија - 08.02.2023

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно стопени карпи кои покриваат 44 отсто од Земјата.