TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британските Конзервативци стравуваат дека Џонсон и Трас може да ги нарушат плановите на Сунак

Слободен Печат - 14.04.2024

Некои од повисоките членови на владејачката британска Конзервативна партија стравуваат дека Риши Сунак се соочува со „маѓепсан круг” на партиска недисциплина, поради загриженоста дека нападите од Борис Џонсон, Лиз Трас и Суела Браверман ќе ја ...

Сунак го осуди нападот на Иран врз Израел: Овие удари се закануваат да ги разгорат тензиите

Бизнис Вести - 14.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак го осуди „непромислениот“ напад на Иран врз Израел, за кој рече дека ја покажува неговата „намера да направи хаос во својот двор“. „Овие удари се закануваат да ги разгорат тензиите и да го дестабилизираат регионот.

Сунак го осуди нападот на Иран врз Израел: Овие удари се закануваат да ги разгорат тензиите

MakPress - 14.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак го осуди „непромислениот“ напад на Иран врз Израел, за кој рече дека ја покажува неговата „намера да направи хаос во својот двор“. „Овие удари се закануваат да ги разгорат тензиите и да го дестабилизираат регионот.