TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Стоп за сечење дрвја за проширување улица“ – Герила акција во центарот на Скопје

Радио МОФ - 09.11.2019

„Овие дрвја ќе бидат исечени за проширување на улицата со уште две ленти за автомобили“ стои на листовите залепени на дрворедот по улицата „Даме Груев“ во центарот на Скопје. На хартијата организаторите на оваа герила-акција ги посочиле и ...

ЌЕ „ЗАГИНЕ ЛИ“ ЕДЕН ОД НАЈУБАВИТЕ ДРВОРЕДИ ВО ЦЕНТАРОТ: Герила акција го тресе Скопје

Фактор - 09.11.2019

По најавата на градските власти да се проширува улицата Даме Груев за уште две ленти за автомобили утринава Скопје се буди со герила акција притив сечењето на дрвјата во градот. Имено, доколку се изведе најавата токму таму, според организаторите на ...

Герила акција во центарот на Скопје

Скопје инфо - 09.11.2019

По најавата на Град Скопје за проширување на улицата Даме Груев за уште 2 ленти за автомобили, под закана од сечење се 20-тина возрасни дрвја од еден од најубавите дрвореди во центарот на градот! Стоп за сечењето на дрвјата во ...

Герила акција во центарот на Скопје по најавата за проширување на ул. Даме Груев

Локално - 09.11.2019

Герила акција во центарот на главниот град на државава по најавата на Град Скопје за проширување на улицата Даме Груев за уште 2 ленти за автомобили. Ова доаѓа под закана од сечење се 20-тина возрасни дрвја од еден од најубавите дрвореди во центарот ...

Герила акција по најавата на Град Скопје за проширување на „Даме Груев“ за уште 2 ленти (ФОТО)

iPortal - 09.11.2019

Герила акција во центарот на главниот град на државава по најавата на Град Скопје за проширување на улицата Даме Груев за уште 2 ленти за автомобили. Ова доаѓа под закана од сечење се 20-тина возрасни дрвја од еден од најубавите дрвореди во центарот ...

Герила акција: Ќе „загине“ ли еден од најубавите дрвореди во центарот на Скопје?!

Република - 09.11.2019

По најавата на градските власти да се проширува улицата Даме Груев за уште две ленти за автомобили утринава Скопје се буди со герила акција притив сечењето на дрвјата во градот. Имено, доколку се изведе најавата токму таму, според организаторите на ...