TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Малите автомобили се во опасност од „изумирање“

Кајгана - 11.02.2019

Трендот на опаѓање на побарувачката на автомобили од супермини сегментот посебно е забележителен во Европа, каде луѓето сѐ помалку се интересираат за најмалите модели на пазарот. Компаниите секоја изминатата година забележуваат помала заработка од ...

VW и PSA ги стопираат своите најмали модели во Европа

Авто Плус - 11.02.2019

Приходите од продажба на мали урбани автомобили продолжуваат да паѓаат како главна причина за новите еколошки барања Во 2017 година, овој тип возила зазема само 8% од пазарот во Европа, а тоа ги стави нивните производители во многу тешка ситуација.